lørdag den 18. maj 2013

Salat med perlespelt og granatæble

Jeg må indrømme, at mit nye job (...med løntilskud) er lidt hårdt at være kommet i gang med. Jeg møder kl 6.45 og det er altså liiiiidt tidligt for mig. Til gengæld har jeg så fri allerede 14.15 og har derfor tid til også at være lidt jobsøgende (som man jo skal, når man er i job med løntilskud...), så jeg forhåbentligt kan finde mig et arbejde, så jeg kan tjene lidt penge (som man jo ikke gør, når man er i job med løntilskud...).

Men den hårde opstart har også betydet, at overskuddet til at lave aftensmad ikke altid har være det helt store! Derfor er det skønt nogle gange at lave simple og lækre retter, som også er hurtige at få på bordet. Denne er en af den slags retter. Nemlig en skøn og lækker salat, som både mætter og smager vidunderligt.


Salat med perlespelt og granatæble

2 dl perlespelt
3 spsk (raps)olie
1 spsk citron
salt
vand til kogning
½ granatæble
100g god feta i stykker
friske spinatblade

Skyl perlespelten godt i vand i en si. Hæld kernerne i en lille gryde med rigeligt vand og lidt salt og bring det i kog. Lad det koge i 15-20 minutter - eller efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra og lad det dampe af et par minutter. Tilsæt olie og citronsaft og bland det hele godt rundt.

Skyld spinaten, slyng den tør og anbring den på et fad. Når perlespelten er kølet af hældes blandes den sammen med granatæblekerner og feta og hældes ovenpå spinatbladene. Server straks med kød efter eget valg. Vi fik nogle krydrede oksekødsfrikadeller til. Mums, det var godt!

Jeg tror, at salaten havde været endnu bedre med en pære i små tern, men jeg troede at jeg havde et par stykker i køleskabet, som desværre viste sig ikke at være tilfældet. Ellers kan man nærmest også putte alle andre former for frugt og grønt i. Bare bland løs :o)

6 kommentarer:

 1. Hurra for sunde, lækre og nærende salater - Øv for job med løntilskud hvor man skal stå alt for tidligt op!

  Hvor er det ærgeligt, at en med så mange gode egenskaber og kvalifikationer har så svært ved at finde et arbejde, jeg frygter virkelig for min egen jagt... :( og den tid kommer bare tættere og tættere på, gisp!! Jeg krydser fingre for dig Camilla, og håber at vinden snart blæser et job din vej!

  - Maj :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de søde ord Maj :o) Jeg synes tit, jeg bliver meget trist over hele situationen, men det er der nok ikke så meget at gøre ved. Jeg må dog indrømme, at jeg forstår heller ikke helt hvorfor det skal være så kompliceret, men det må jeg under alle omstændigheder være mig, der er noget galt med :o(

   Jeg er sikker på, at du nok skal klare det!

   Slet
 2. Uhmmm hvor ser det altså lækkert ud selvom de der "kerne-salater" ikke rigtig er noget jeg gør mig i - men smukt er det! :D
  Det er nemlig mega øv med job i løntilskud, hvor man hverken opspare timer eller får et lille afbræk fra jobsøgningen - det lyder hårdt og jeg ved da fra mig selv, hvor hårdt det er at komme i gang igen - dog skal jeg ikke møde heeeelt så tidligt som du, så jeg føle rmed dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det er nu heller ikke så tit vi får "kerne-salater" men en gang imellem er det nu ganske godt :o)

   Ja, der er faktisk ikke rigtigt nogle fordele ved et job med løntilskud udover at komme lidt udenfor. Måske kan det give en større netværk og nye kompetencer, men ikke rigtigt i dette tilfælde!

   Slet
 3. Jeg tror det kommer veldig ann på hvor man er ansatt - men ja, det er tunght, spesielt i og med at jeg i tillegg har fået høfeber for første gang. Føles ikke som om jeg gjør annet enn å sove, jobbe, spise og sove mer!

  Heldigvis blir det (litt) bedre etter et par uker!

  Jeg vil si heldigvis for været; det passer ihvertfall bedre til salater enn midt på vinteren gjør - så jeg sier som Maj - hurra for lækre salater;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hurra for lækre salater :o)

   God bedring med høfeberen, det er ikke rart!

   Jo, det kommer nok an på hvor man er ansat :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...