onsdag den 22. maj 2013

Kartoffelsalat med majs og grønne asparges

I disse dage synes jeg ikke der et det store overskud til at lave en masse spændende mad. Det kommer nok snart igen :o) Forleden dag fik vi dog denne skønne kartoffelsalat. Som jeg har nævnt før har husbonden og jeg meget forskellig smag i kartoffelsalat, så når vi ikke har lyst til at lave 2 slags (min favorit) plejer jeg som regel at gå helt i en anden retning. Således kom denne skønne salat på bordet.


Kartoffelsalat med majs og grønne bønner

1 kg kartofler
1 bundt grønne asparges
2 majskolber
evt. et bundt radiser
4-5 spsk rapsolie
1 spsk balsamico
1 tsk sennep
1 spsk mayonnaise
1 tsk citronsaft
salt og friskkværnet peber

Skyl kartoflerne, og kog dem møre med skæl på i en gryde med letsaltet vand. Hæld vandet fra, overhæld med koldt vand og lad dem stå et par minutter. Pil derefter skrællen af kartoflerne og skær dem i stykker.

Bræk den træede ende af aspargesene og overhæld dem med kogende vand, så de kort bliver blancheret, og skær dem i stykker.Fjern blade og "hår" fra majskolberne, skær kernerne af kolben og damp kernerne til de er møre.

Bland balsamico, mayonnaise, sennep og citronsaft sammen. Tilsæt olien lidt efter lidt under ompiskning, ligesom hvis man laver en mayonnaise. Dressingen må gerne være lidt tyk og cremet. Smag til med salt og peber, og vend den sammen med kartoflerne - det gør ikke noget, hvis kartoflerne er lidt lune stadigvæk. Bland derefter majskerner og aspargesstykkerne i salaten og server sammen med kød efter eget valg.

Jeg ville egentlig have haft lidt radiser i, men der var ikke nogle tilgængelige den dag :o(


6 kommentarer:

 1. Selv uden radiser er den langt mere farvestrålende end traditionelle kartoffelsalater. Det kan jeg godt lide.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har du faktisk ret i - for en almindelig kartoffelsalat kan nogle gange godt være noget farveløs!

   Slet
 2. Lækkert, jeg elsker også en ordentligt skud sennep i min kartoffelsalat - og radiser ryger der også ofte i, det er skønt med noget knas!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det smagte også super godt! Det er nemlig lækkert med lidt knas i ens kartoffelsalat :o)

   Slet
 3. Lyder bare så lækkert og ser jo skøn ud! En rigtig god variation af det traditionelle og skal bestemt afprøves her på matriklen når sommervejret ellers bliver til det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og helbredet! Men det er netop skønt en gang imellem at prøve noget lidt anderledes end den traditionelle... som igen nogle gange bare er den eneste rigtige :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...