søndag den 5. maj 2013

Club Sandwich

Dag 2 i en forholdsvis travl weekend er gået med at forberede lidt til i morgen, hvor Cupcakemafiaen kigger forbi - jo mere i dag, jo mindre i morgen ;o) Derudover har vi haft besøg af juniors mormor og morfar til frokost, og det var bare såååå hyggeligt :o) Til eftermiddagskaffen fik vi nogle af de lækre Nürnbergsnitter, som havde været i fryseren, og de var stadig SÅ lækre!

Vi havde snakket lidt om at tage ud at spise, men da det ikke ville passe super godt med juniors frokost og lur (som dog ikke var noget at råbe hurra for, så vi kunne faktisk godt være taget afsted!) valgte vi i stedet at tage frokosten derhjemme. Jeg tænkte, at når vi ikke kom på café kunne vi ligeså godt få caféen til at komme til os, og derfor stod menuen på en lækker club sandwich med ovnstegte kartofler til, og hvis jeg selv skal sige det, var det ret vellykket ;o)

En club sandwich er der jo som sådan ikke rigtigt nogen opskrift på, men jeg prøver at skrive en alligevel, og lægger ud med det hjemmebagte sandwichbrød, som var baseret på den samme opskrift fra Claus Meyer, som jeg brugte sidste år til min fødselsdag, men hvor jeg tilføjede en smule fuldkornshvedemel.

Sandwichbrød 2 stk.


6 dl lunken mælk
30g gær
900g hvedemel
100g fuldkornshvedemel - eller 100g hvid hvedemel-fuldkorn
20g havsalt
40g sukker
100g blødt smør
lidt smeltet smør til formene

2 forme på 1 1/2 liter

Hæld mælk i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de 2 slags med, salt og sukker, ælt lidt, og tilsæt så det bløde smør. Ælt dejen godt sammen - enten i hånden i ca. 5-6 minutter eller på røremaskine, først i 2 minutter ved lav hastighed og derefter 3 minutter på fuld hastighed.

Lad dejen hvile 1 time i skålen på køkkenbordet med et klæde over.

Vend dejen ud på et melet bord, den den i 2 stykker, og så dem op som brød - forholdsvis stramt. Kom brødene i 2 forme smurt med smeltet smør, og lad dem hæve næsten op til kanten, det tager 2-3 timer. Læg en bageplade som ligeledes er smurt med smeltet smør over formene, og læg lidt en masse ekstra vægt oven på pladen (jeg brugte 2 mursten :o), så brødene ikke hæver mere op, når de bages.

Sæt brødene i ovnen ved 180 grader, og bag dem ca. 50-60 minutter. Tag eventuelt bagepladen på toppen af de sidste 10 minutter, så de bliver brune på toppen. Tag dem straks ud af formene, og lad dem afkøle på en bagerist.

Sandwichbrød grov udgave:
Hvis du har lyst til en lidt grovere udgave, så tilsæt 200g kerner, fx. hvedekerner, rugkerner, solsikkekerner eller hørfrø, som har stået i blød natten over.

Clubsandwich 4 stk.

12 skiver sandwichbrød
8-10 kyllingeinderfileter
6 skiver (kalkun)bacon
6 cherrytomater
4 store salatblade
1 tsk olie
4 æg
salt og friskkværnet peber

Dressing:
1dl god mayonnaise
2 spsk fromage frais
½-1 tsk karry
½ tsk gurkemeje
1 nip sukker

12 små kartofler
1 spsk olie
lidt krydderi efter smag
salt og peber

Varm ovnen til 200 grader. Rens kartoflerne, vend dem i olie og krydderi og bag dem i ovnen i et ildfast fad i 40-50 minutter alt efter størrelse. Bland ingredienserne til dressingen og stil på køl.

Steg baconen på en varm pande og stil til side. Steg derefter kyllingen på panden i lidt olie og skær den i mindre stykker, når den der stegt.

Skyl salat og tomater, og skær tomaterne i halve. Steg 4 spejlæg i lidt olie og krydr med salt og friskkværnet peber.

Smør 4 skiver med lidt af dressingen, læg salat og kylling og tomat ovenpå, smør yderligere 4 skiver med dressing og læg ovenpå. Top med bacon og spejlæg, og læg de sidste smurte skiver brød på toppen. Stik et træspyd igennen sandwichen for at holde styr på den, og server straks med de bagte kartofler, lidt ekstra dressing og evt. en kold øl her i det gode vejr :o)
6 kommentarer:

 1. Ahh men jeg skal da vidst snart på besøg hos Café Camilla :P Det ser jo tæske godt ud! Min frokost bestod af en lettere tør bolle med lidt kyllingepølse og et æble - bum.... Ville ti gange hellere have haft den der lækkerhed!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :o) Det smagte også helt fantastisk, hvis jeg selv skal sige det ;o) Vi må se om vi kan nå en tur på Cafe Camilla inden lillesøster melder sin ankomst!

   Slet
 2. Det er alligevel ret sejt selv at gå i gang med at bage brød til en sandwich, når man havde en cafétur i tankerne. Det kan jeg godt lide!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jo... det har du måske ret i :o) Men det blev til gengældt også super godt i forhold til købe :o)

   Slet
 3. Hold da op, hvor ser det lækkert ud!!!!
  Det er virkelig fristende at afprøve opskriften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det smagte også vidunderligt! Så jeg vil klart anbefale dig at prøve opskriften :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...