tirsdag den 25. oktober 2011

Pasta med friske artiskokker

I grøntsagskassen denne gang var husbonden og jeg ikke super vilde med de opskrifter der fulgte med, så da vi skulle have artiskokker, måtte vi finde en anden opskrift, som jeg sjovt nok alligevel fandt hos Skagenfood.


Pasta med friske artiskokker, spinat og parmesan (4 pers.)

3 stk artiskokker
2 stk limefrugter
8 stk soltørrede tomater
2 dl fløde500 g tørret pasta (gerne fuldkorns)
3 fed hvidløg
1 pk spinat
1 dl friskrevet parmesanost
50 g smør
2 spsk olivenolie
salt og peber

Fyld en skål over med vand og pres saften af 1 lime ned i - de rensede artiskokker skal heri efterhånden som de klargøres. Bræk stokkene af hovederne, skræl det yderste grønne af og gem den hvide midte. Riv de grove, læderagtige blade af hovederne og kasser dem. Klip spidserne af de resterende blødere blade. Halver artiskokkerne og skrab "blomsten" ud, hvis den er udviklet til grove fiberagtige hår. Del artiskokkerne i både, skær stokkene i skiver og kom begge dele i vandet. Klip tomaterne i strimler, overhæld dem med kogende vand og lad dem trække 10 min. Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande og kom artiskokkerne ved sammen med saften af ½ lime og et godt nip salt. Lad det sautere ved middelsvag varme til artiskokkerne bliver bløde og begynder at karamellisere let. Kom resten af smørret ved sammen med ½ dl vand og sauter videre 10-15 min. til artiskokkerne er gyldne og møre. Kom tomaterne og halvdelen af fløden ved, læg låg på og skru ned til lav varme. Kog pastaen al dente i velsaltet vand. Pres hvidløgene og hak dem rensende spinat groft. Rør begge dele sammen med artiskokkerne sammen med olivenolien og lad det simre 5 min. Vend den drænede pasta i sammen med resten af fløde, halvdelen af parmesanen og et godt kværn peber. Smag til, anret og drys med resten af osten.Normalt synes jeg godt, at vegetarretter ligesom mangler lidt, men denne ret smagte HELT fantastisk - hvilket måske skyldes at der både er rigeligt smør, fløde og parmesan i. Beskrivelsen i opskriften er lidt rodet, men resultatet er yummy! Vi har lidt for vane at lave den samme type pastaretter igen og igen, men denne har givet os en helt ny ret til vort repetoire.

7 kommentarer:

 1. Tak for dit svar ang. Chai Latte...

  Uhm - altid lækre mad billeder herinde... ;-)

  SvarSlet
 2. Det var så lidt :o) Tak, vi prøver i hvert fald, og vil også gerne at det er et godt resultat :o)

  SvarSlet
 3. UHmm, hvor ser det godt ud!! Jeg er vild med pastaretter - og med artiskokker - så den skal da prøves :-)

  Kh
  Birthe

  SvarSlet
 4. Uhm ser rigtig godt ud.

  Kh Ria fra MBK

  SvarSlet
 5. Birthe - tak :o) Jeg kan klart anbefale det, det var virkelig godt :o)

  Ria - hejsa herinde :o) Tak, det var også rigtig lækkert :o)

  SvarSlet
 6. Altså, du laver jo sindsygt meget lækkert lige for tiden! Uhm.. Godt vi skal have pasta i aften, for jeg har virkeligt lyst til det efter at ha set den her..

  SvarSlet
 7. Tak :o) Pasta er altså også bare noget af det mest fantastiske! Vi skal også have pasta i aften, og jeg glæder mig allerede :o)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...