onsdag den 5. oktober 2011

Santa Maria Cooking Sauce - Satay og Kerala Curry

Som jeg skrev om for nyligt, så fik jeg en pakke fra Santa Maria med deres nye cooking sauce'er. Jeg har prøvet de 2 af dem, og kommer her med en samlet anmeldelse, så bloggen ikke bliver fuldstændig overfyldt med Santa Maria anmeldelser :o)

Da jeg var til foredrag med Christian Bitz sagde han, at han mente ikke at man burde spise noget, hvor der var ting på ingredienslisten, som man ikke kunne udtale ;o) Jeg synes egentlig det lyder meget fornuftigt, og selvom jeg nok aldrig slipper helt for ting med u-udtalelige ingredienser (ja, jeg ved godt at Knorr Bearnaise er noget af det værste, men en gang imellem skal gærdet altså være lavt), så blev jeg positivt overrasket da jeg kiggede på ingredienslisten på disse Cooking Sauce'er - det er næsten udelukkende ting som er identificerbare.

Fx. Cooking Sauce Satay:
kokosmælk, vand, jordnødder, sukker, chili, skalotteløg, tamarind, salt, citrongræs, andre krydderier, hvidløg, galanga, fortykningsmiddel (E415), kaffir lime - altså altsammen let identificerbart pånær "fortykningsmiddel.

Beklager de temmelig dårlige billeder :o(

Satay-saucen fik vi med kylling og nudler til. Det blev bare lavet efter anvisningen på posen, og jeg syntes faktisk, at det smagte rigtig godt. På en måde kan man altså godt smage, at det ikke er en pulver, og at det er "rigtige" ingredienser der er i. Det smager dejligt at peanuts, og er lækker og cremet.


Kerala Curry, som er en indisk Curry med smag af kokos og Yellow Curry, fik vi en anden dag med kylling og ris. Jeg er helt pjattet med indisk mad, og er ret ked af at der ikke er en indisk restaurant i Aalborg :o( Men denne sauce fik mig næsten til at føle mig som om jeg var på indisk restaurant - den smagte også virkelig godt, og igen er det som om man kan smage at det er rigtige ingredienser :o)


Om begge saucer vil jeg generelt sige, at de er rigtig gode - især i en hurtig vending, hvor man ikke har stor tid og overskud... men, men, men - hvor ser de dog triste ud! Jeg vil helt sikkert tilsætte lidt grøntsager næste gang - lidt grønt, for at give lidt sundhed og lidt farve. Det havde jeg allerede lyst til her første gang, men valgte at lade være, for at kunne skrive en mere ærlig anmeldelse...

Jeg synes mængden passer fint til 2 mennesker, og de er ikke vildt stærke, men smager af meget. Så med en smule tilsatte grøntsager, får de klart min anbefaling - yes, yes, lice and curry :o)

2 kommentarer:

  1. Ihh det lyder bare max lækkert Camilla - det skal da afprøves uden tvivl og jeg ELSKER også bare indisk mad. Må tilslutte mig din beklagelse over at der ikke er en indisk restaurant her i Aalborg for imellem sushi, china-mad, thai-mad, sandwich, bruger/grill snask, italiensk og fransk, så synes jeg bare det mangler!!!

    SvarSlet
  2. Hihi, hvis vi ikke finder noget spændende at lave efter vores respektive barsler er færdige, så kunne det da være at vi skulle åbne en indisk restaurant ;o) Men du kan i hvert fald sagtens prøve dem her - de er gode :o)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...