søndag den 26. februar 2012

Æble-blomme crumble

Jeg er virkelig bagud med at blogge, men der har været så meget i denne uge, så sådan er det altså bare :o) Men i går var svigerforældrene på besøg, for at kigge lidt efter junior mens husbonden og jeg lavede lidt gør-det-selv. De havde også medbragt en lækker frokost, men da jeg havde en masse æbler og nogle blommer i køleskabet tænkte jeg, at jeg hellere måtte bruge nogle af dem til et eller andet, og det blev til en rigtig lækker æble-blomme crumble. Sidste gang jeg lavede crumble var godt nok også, da de var på besøg, men tough luck ;o)

Æble-blomme crumble (4-5 pers.)
4 æbler - jeg brugte pink crisp, for det var hvad jeg havde
3 blommer
1 tsk kanel
1 spsk sukker
100g hvedemel
100g koldt smør i mindre stykker
75g havregryn
75g sukker

Smuldr det kolde smør sammen med melet til det er godt fordelt. Bland sukker og havregryn i dejen og stil den evt. i køleskabet indtil den skal bruges.
Skyl og skær æbler og blommer i mindre stykker og vend dem sammen med 1 tsk kanel og 1 spsk sukker i bunden af en tærteform. Fordel crumbledejen over frugterne og bag i ca. 35 minutter ved 200 grader.
Lad den køle lidt af og server med koldt flødeskum eller creme fraiche efter smag.

2 kommentarer:

  1. Ser max lækkert ud med sådan en crumble - MUMS! Tror da ik dine svigerforældre har noget imod at få sådan en lækker omgang serveret igen da... hehe og pyt med at du er bagud - det ved vi andre da ikke, vi ser bare frem til dit næste dejlige indlæg og kender selv ALT for godt det med at der er så mange ting, at man ikke lige når at sætte sig og forfatte det helt store indlæg...

    SvarSlet
    Svar
    1. Hihi - hvor er du sød, og det har du jo selvfølgelig ret i, men JEG ved jo at jeg er bagud ;o) Men ja, nogle gange er tiden der bare ikke helt

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...