mandag den 6. februar 2012

Svinekæber i Porter

Husbonden har fri i et par dage, så vi kan lave lidt småting ved vores hus, for at gøre det klar til at blive sat til salg... når man nu har "arbejdsferie" så bliver man også nødt til at være lidt god ved sig selv, så det ikke kun er surt gør-det-selv arbejde hele tiden. Derfor stod menuen lørdag på en omgang svinekæber.

Jeg har hørt mange steder - bl.a. fra min forældre - at svinekæber skulle være helt fantastiske, men vi har aldrig prøvet det før. Jeg var derfor ved slagteren forleden for at bestille nogle... men hold nu da fast - 300,- pr. kg.! Det viste sig endda, at fordi de var ferske og ikke frosne, så kostede de 350,- pr. kg!! Men når man har sagt A, må man også sige B - så jeg slog til, og tænkte at det var kun den første lørdag i februar én gang :o) Men lad mig allerede sige nu... MUMS! Aldrig har jeg smagt så lækkert svinekød før: mørt, smagfuldt, saftigt... MUMS!

Jeg kiggede mig lidt om på nettet, og kunne se, at der ligesom var "2 skoler" - vin-braiserede eller øl-braiserede. Husbonden blev spurgt til råds, og han valgte naturligvis øl. Derfor blev det til porter-braiserede svinekøber med kartoffelmos.


Svinekæber i porter - 2 pers.
ca. 400g svinekæber
2 løg
400g champignon
4 gulerødder
3-4dl porter
1dl fløde
2 spsk tomatpure
4 bagekartofler
1-2dl mælk
salt og peber
olie
smør

Brun svinekæberne godt i en blanding af olie og smør. Krydr med salt og peber og læg dem til side. Sauter løg og gulerødder i små tern og champignon i skiver i gryden. Put de brunede svinekæber tilbage i gryden og tilsæt tomatpure, porter og lidt vand, så det i hvert fald dækker. Man kan herefter lade det simre på komfuret, men hvis man har en gryde som kan gå i ovnen sættes det derind ved ca. 160 grader, i et par timer.

Til kartoffelmosen skrælles bagekartoflerne og skæres i små tern. Skyl dem rigtig godt, så vandet er helt klart og kog dem UDEN salt indtil de er helt møre. Hæld vandet fra og lad dampe godt af. Pisk kartoflerne med en håndmixer og tilsæt mælk når kartoflerne er godt mosede. Smag til med salt.

Når der er gået et par timer, sættes gryden med svinekæberne tilbage på blusset, gulerødderne moses lidt med en gaffel i saucen, fløden tilsættes og det skal smages til med salt og peber.

Server mos og sauce sammen, og nyd en virkelig lækker vinter-ret, som varmer hele kroppen :o)8 kommentarer:

 1. Dyrt men øj hvor ser det lækkert ud!!! Hvor spændende med hussalg - er i faldet for noget nyt??? Jeg havde forelsket mig i et stort gult hus i Nørresundby, men nu er det desværre solgt :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også VIRKELIG lækkert! Nej, vi har ikke rigtig fundet noget nyt, vi har bestemt os for at vente til vi får solgt, for vi har jo absolut ingen anelse om hvor længe det tager at sælge. Vi havde dog et godt øje til et også i Nørresundby men det er desværre også blevet solgt... så nu må vi bare være lidt tålmodige :o)

   Slet
 2. Det ser rigtig godt ud, perfekt mad til det her kolde vejr. Havde nok ikke gættet på at de var så dyre...måske man skulle prøve dem alligevel :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må indrømme at jeg var også næsten ved at falde bagover da han sagde prisen, men tænkte at jeg måtte hellere se helt cool ud :o) Jeg kan klart anbefale det, og så kunne man måske høre et par forskellige slagtere for om de allesammen er lige dyre

   Slet
 3. det lyder som en rigtig god solid vinter ret, og dejligt med en mørk øl til .

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det helt bestemt også - virkelig MEGET lækkert :o)

   Slet
 4. Ja, efterspørgsel fremmer prisen. Før i tiden var der ingen, der ville spise "sådan noget."

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan er det jo med alting... men der er helt sikkert mode i alt, ikke kun tøj :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...