Det er desværre ved at blive lidt en tradition, at jeg smider lidt hjemmebag på bordet når jeg har besøg af min MG. Jeg siger desværre, fordi min vægt bestemt ikke har godt af det, men til gengæld giver det mig mulighed for at eksperimentere lidt :o) Da en mere eller mindre amputeret MG mødtes i torsdags havde jeg derfor smidt lidt skovbær-snitter sammen - altså ligesom hindbær-snitter bare med skovbær-syltetøj i stedet for hindbær. Jeg kiggede lidt i nogle af mine dejlige bagebøger, men der skulle æg i de fleste og det havde jeg ikke, så derfor faldt valget på en opskrift af Mette Blomsterberg, hvor der ikke skulle æg i :o) Jeg syntes at de smagte godt, men de var lidt for tykke og små til min smag, jeg ville gerne have haft dem lidt fladere og dermed lidt større overflade (= mere glasur :o)
Skovbærsnitter (baseret på Hindbærsnitter fra Det Søde Liv)
Ca. 6 stk.
Smørdej:
1 Vaniljestang, Polynesisk
70g flormelis>
150g stuetempereret smør
250g. hvedemel
1tsk. bagepulver
½dl. vand
Fyld:
ca. 200g skovbær-syltetøj (gerne hjemmelavet :o)
Glasur:
ca. 200g flormelis + en smule kogende vand
Smørdej:
Vaniljestangen flækkes på den lange led & vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene & 1 spsk. fuld af flormelissen mases sammen med en lille palet på bordet, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, den resterende flormelis, stuetempereret smør, hvedemel og bagepulver æltes sammen. Tilsæt til sidst vandet og ælt dejen smidig og glat.
Dejen stilles i køleskab ½ time inden udrulning. Den kolde dej trilles til en tyk lang pølse. Form "pølsen" i rigeligt mel til ét langt rektangel ca. 20 X 30 cm. Det udrullede rektangel tilskæres i 2 stk. reelle strimler ca. 8 X 27 cm. Vigtigt der er nøjagtigt ens. De 2 ens strimler bages på bagepapir 10 - 12 minutter ved 200 grader. Det er ok at strimlerne virker "halvbagte". Afkøles og sammenlægges med skovbærmarmeladen. Toppen stryges herefter m. tyk glasur og drysses straks med sukker kuglerne. Udskær til "snitter" med en skarp kniv.
Jeg lavede dem den størrelse, som stod i opskriften, men som sagt synes jeg, at de blev for tykke :o( Jeg smed til gengæld en hel vaniljestang i, hvor opskriften ellers sagde ½, men det tror jeg bestemt ikke gjorde noget. Men smagsmæssigt var de helt i top :o)
ÅH DOG nogle lækre kager!!!! WOW!!!!
SvarSletTak :o) De smagte også rigtig godt!
SletHjemmelavet hindbærsnitter smager fantastisk! Jeg har godt nok aldrig smagt med skovbær, men jeg er sikker på, at de også smager virkelig godt. Dine er rigtig fine :)
SvarSletJa, hindbærsnitter er fantastiske :o) Den eneste grund til, at jeg lavede skovbær og ikke hindbær er at det var det jeg havde i køleskabet, men det var ret lækkert :o)
SletFor tykke?! Jeg synes tværtimod, at de ser meget lækrere ud end almindelige snitter, som er alt for tynde :-D
SvarSletArh, det er farligt at se på de billeder lige inden aftensmaden... ♥
Hihi - ja, sådan er smag og behag jo så forskellig :o) Jeg synes generelt det er farligt at læse madblogs inden aftensmaden, jeg bliver så skrækkelig sulten :o)
SletSer ellers rigtig gode ud.. Tror egentlig ikke jeg nogen sinde har smagt sådan en... Lyder mums..
SvarSletHyggehygge
Marianne
Tak - jeg har heller ikke prøvet noget lignende før, men jeg tænker efterfølgende - hvorfor altid kun hindbær? hvorfor ikke eksperimentere lidt :o)
SletUhhmmm - hindbærsnitter :-) Synes jeg er stødt på lidt mange af dem på det seneste på diverse blogge. Det må være et tegn.
SvarSletLyder rigtig spændende med skovbær i.
Hihi - det må bestemt være et tegn :o) Det var ret lækkert med skovbær, det kan anbefales :o)
SletJeg sidder lige her og savler ned i tastaturet :-)
SvarSletBeklager :o) Det er aldrig rart når det sker ;o)
SletEgentlig er jeg ikke så vild med hindbærssnitter, og heller ikke skovbær-snitter, men de her bliver jeg altså nødt til at indrømme, at de ser meget meget lækre ud!
SvarSletHihi - jamen, det tager jeg da helt sikkert som en stor kompliment :o)
Slet