mandag den 11. juni 2012

Brasede kartofler og skærising

Så blev det skisme mandag igen! Det er utroligt som dagene bare flyver afsted. Nå, men i fredags hvor vi jo som sædvanligt modtog vores fiskekasse fra Skagenfood, var det meningen af vi skulle have haft en salat, men jeg synes bare overhovedet ikke det passede til det elendige vejr! Jeg var lidt træt efter at have endevendt hele huset, da fotografen var her for at tage billeder af huset fredag formiddag, så jeg overtalte husbonden til at gå i køkkenet og lavet noget som ikke var en salat, og det klarede han som sædvanligt rigtig godt :o)Brasede kartofler og skærising ruller (2-3 pers.)

500g nye kartofler
250g friske ærter, bælget og skyllet
2 løg, i tern
1 bundt radiser, renset og skåret i skiver
2 kviste citrontimian
olie og smør
salt og peber
5-6 skærisingfileter

Forvarm ovnen til 180 grader.
Vask kartoflerne og kog dem næsten møre i letsaltet vand.
Krydr isingfiletterne med salt og peber, rul dem sammen, og læg dem i et smurt ovnfast fad og bag dem i 15-20 minutter.
Hæld vandet fra kartoflerne, lad dem dampe af og skær dem i mindre stykker.
Varm lidt olie op i en sauterpande, steg løgternene indtil de er møre. Tilsæt kartoflerne, citrontimian, og lidt smør og steg det i nogle minutter. Når fisken er færdig tages den ud af ovnen og hviler overdækkert. Tilsæt ærterne til kartoflerne, lad dem stege med et minuts tid. Smag til med salt og peber, tag panden af varmen og tilsæt radiserne. Server straks.


På en eller anden måde synes jeg det næsten er synd at tilberede friske ærter, for jeg eeeeelsker dem som de er, men det smagte faktisk SUPER lækkert, at de lige havde fået et minuts varme. Det var i hvert fald lige hvad vi havde brug for, og ikke en eller anden kold salat :o)

Dog tror jeg hver gang vi får skærising, at vi ender med ruller i ovnen, så næste gang må jeg hellere finde på noget andet - nogle gode forslag?

2 kommentarer:

  1. Mums... Dét der ser RIGTIG lækkert ud! Tak fordi du delte denne opskrift :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var så lidt - det smagte i hvert fald også skønt :o)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...