onsdag den 13. juni 2012

Jordbærtærte - vol. 2

Husbonden siger tak for lykønskningerne :o)

Her kommer så jordbærtærte - vol. 2, som jeg bagte til at have med til filmquiz i mandags. Denne udgave var fra Meyers Kager, og den eneste ændring jeg lavede var at tilføje en smule af den overskydne creme fra søndagens kage - det gjorde den bestemt ikke dårligere!


Jordbærtærte - Meyers Kager
½ portion Meyers mørdej udrullet (den er MEGA god :o)

Pistaciemasse
250 g lyst rørsukker
240 g blødt smør
kornene af ½ vaniljestang
165 g mandelmel eller fintblendede smuttede mandler
75 g usaltede pistaciekerner
3 mellemstore æg
lidt salt
10 g hvedemel

1 bakke jordbær
1/2 glas ribsgelé

Beklæd en tærteform med løs bund med mørdejen – det er nemmest hvis du har ladet dejen temperere en smule på køkkenbordet, så den ikke kommer direkte fra køleskabet. Buk forsigtigt dejen rundt om formens kant. Kør med en kagerulle hen over formens øverste kant, så du trimmer dejen af, og ret til med fingerspidserne. Prik bunden flere steder med en gaffel, og lad derefter tærtebunden hvile i 30 minutter, mens du laver fyldet.

Forvarm ovnen til 190° ved varmluft. Bland sukker, smør og vaniljekorn sammen i en røreskål med et piskeris. Tilsæt mandelmel. Formal pistaciekernerne i en blender til en fin masse, og bland dem i smørblandingen. Tilsæt æggene, 1 ad gangen, og pisk 1 minut mellem hvert æg. Tilsæt salt, og sigt hvedemelet i. Vend det hele rundt med en gummidejskraber, til det er en ensartet masse.

Tag tærteformen ud af køleskabet. Fordel pistaciemassen i tærteformen – jævn overfladen med en spiseske. Bag nu tærten i midten af ovnen i ca. 45 minutter. Fyldet skal være hævet en smule op på midten, og mørdejskanten skal være gylden og ikke for lys. Tag tærten ud, og lad den køle af i formen på en bagerist.

Her puttede jeg så en smule creme, og stillede den på køl indtil jordbærrene skulle på.

Skyl jordbærrene. Dup bærrene tørre i et rent klæde. Ifølge opskriften skal de på hele eller halve, men jeg valgte at kvarte dem, og vælte dem på tærten i en stor pærevælling. Jeg synes faktisk det gave en flot effekt, og fyldte alle huller ud. 


Varm ribsgeleen i en lille kasserolle, og pensl derefter tærten med den smeltede gele.


Uh, den var god! Den var mere dessertagtig end den anden, men mængden af mazarin er også betydeligt større i denne. Vi fik et stykke mandag, som var rigtig godt, men det stykke vi fik i går var faktisk bedre - det var som om kagen havde sat sig mere. Mums. Jeg kan dog godt se her på billederne, at jeg skulle have haft smidt en grøn dusk på, men jeg lå desværre med et migræne-anfald det meste af eftermiddagen, så det skulle gå lidt stærkt!

2 kommentarer:

 1. Tror der er en lille svipser i teksten ;o)

  "Bland sukker, smør ovnen til 190° ved varmluft"

  Hvordan smører man en ovn varm? Og så endda på varmluft? Hehe...

  Men lækker ser den ihvertfald ud! Mums...

  Forsat go' onsdag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi - sådan går det nogle gange, når man kopierer :o) Men tak for info, det er rettet.

   Den var også lækker, meget lækker - både med og uden smurt ovn :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...