Det gik for nyligt op for mig, at i alle de lagkager jeg bager bruger jeg næsten altid den samme opskrift på bunde. Men det er meget old school-agtigt, for den sidder i en mappe med et udprint fra internettet. Derfor tænkte jeg, at jeg hellere måtte huske at tage lidt billeder og smide opskriften næste gang jeg stod for at skulle bage bunde. Som sagt, så gjort :o) Jeg har fundet opskriften hos Kagekonen.com, men har tilføjet lidt noter til opskriften.
Billederne snyder dog en lille smule, for umiddelbart ser kagen, som skal deles i 3 bunde, ikke så høj ud, men det er blot fordi det er en dobbelt portion bagt i en større form. Men den bliver altid lækker, luftigt og flad på toppen - det er sjældent at den er for høj eller for lav på midten.
Lækre Lagkagebunde - 3 stk (fra Kagekonen.com)
4 æg
160g sukker
1 stor spsk. vand
1 tsk vanilje med top
1 knivspids salt
120g hvedemel
1 tsk bagepulver
Pisk æggene heftigt med vand, vanilje, salt og sukker til en fin mousse. Det skal piskes længe, men det er det værd i den sidste ende.
Sigt mel og bagepulver i, vendes med let hånd, kun til melet lige er opsuget. Men vær omhyggelig, da der kan gemme sig lommer af mel i dejen.
Hvis man har lyst til kakaobunde tilsættes 3 spsk. kakao inden melet, og piskes godt ind.
Hældes i en springform på 20-22cm og bages ca. 20-30 minutter ved 200 grader. Køl derefter bundene af på en bagerist, inden den deles i 3 bunde.
Jeg tror altså kun den bund her kan lykkes for mig, hvis jeg får mig den kitchenaid jeg så gerne vil have ;)
SvarSletNår den lykkes for mig er det en LÆKKER bund, men jeg er nu mest til chokolade :D
Det havde jeg slet ikke overvejet - jeg har kun prøvet at lave den på KitchenAid'en ;o) Jeg elsker også chokolade, men synes bare at denne er lækker og let, og går til alle former for fyld :o)
SletÅrgghh!! Suk! Hvor har jeg bare lyst til lagkage lige nu...
SvarSletOK, spøg til side :) Det er en dejlig opskrift, kan jeg forestille mig :) Tak fordi du delte den!
Beklager ;o) Den kan klart anbefales, den er virkelig lækker :o)
SletFedt med opskrift, lige sådan en jeg stod og manglede (:
SvarSlet- Kit
Det var så lidt... og godt timet, åbenbart :o)
SletDe ser skønne ud de bunde - opskriften er hermed gemt, for jeg synes tit det er svært at finde en rigtig god opskrift, derfor harjeg tit købt mine færdigbagte hos bageren :-)
SvarSletDe er virkelig lækre! Jeg har faktisk kun købt bunde fra bageren én gang, og syntes at det var det eneste jeg kunne smage :o( Men nu kan jeg også snart denne opskrift i hovedet, og så er det ikke så svært :o)
SletKan man bage bundene i andet end en springform?
SvarSletJa det kan man godt. De bunde på billedet er en dobbelt portion bagt i en almindelig rektangulær form (foret med bagepapir)
SletHej, er det almindelige æg eller er det pas. ? Mvh Nadja
SvarSletDet er helt almindelig æg :o)
Slethej det er en kanon god lagkage .tak for du delte den med os
SvarSletDet er jeg glad for at høre, at du synes :o) Det var for øvrigt så lidt :o)
SletDen opskrift er hermed gemt :-) Syns det lyder som nogle rigtig gode bunde...
SvarSletDet er nogle enormt lækre bunde! Lette, luftige og med en dejlig smag :o)
SletHvor stor en form er opskriften beregnet til? RUnd, diameter? :-)
SvarSletDe ser skønne ud!
De er så lækre!
SletDe passer til en springform på ca. 20-22cm.
Det er en god idé at vende bunden opad, mens 'kagen' afkøler, også hvis den buler op på midten. Jeg bruger bunden som den øverste, da den altid er helt plan og af en anden beskaffenhed (mere fast) end toppen, så det er lettere at smøre glasur eller andet på.
SvarSletElsebeth
Tak for tippet, men det gør jeg nu allerede :o) For som du siger, er bunden altid dejlig lige og lidt mere fast i det :o)
SvarSletHej Camila. Jeg har nu bagt efter denne opskrift 2 gange og begge gange er kagen faldet fuldstændig sammen indenfor 5 min. efter den er kommet ud af ovnen. Det begynder allerede, mens den er i ovnen. Aaargh!!! Kan jo smage hvor god den er :) Har du et bud på, hvad jeg gør galt? MvH Maria.
SvarSletHej Maria, det var en skam. Jeg må indrømme, at det er også sket for mig et par gange. Derfor har jeg efterhånden også for vane at bage bundene individuelt. Du kan prøve at skrue lidt på forskellige dele. Helst sørge for ikke at åbne ovnen før bagningen er slut. Lidt lavere eller højere temperatur. Lidt længere oppe eller nede i ovnen. Evt. prøve at piske æggemassen en anelse mindre. Sørge for, at ingredienserne har stuetemperatur. Mit bedste råd må være at prøve dig frem og så evt. bage dem individuelt hvis alt andet ikke vil lykkes. Held og lykke med det!
SletNår du skriver "vanille", er det så vanillesukker, eller vanillepulver?
SvarSletI dette tilfælde er det vaniljesukker :)
Slet