onsdag den 27. juni 2012

Risotto med lyssej og spinat

I fredags, hvor vi fik vores sædvanlige fiskekasse, skulle det være lidt let, da jeg var midt i at lave bryllupskage. Derfor stod dagens menu på en omgang risotto. Det skønne ved risotto er, at det er hurtigt at lave, smager vidunderligt, og så kan du putte nærmest hvad som helst deri :o) Hele familien, inkl. junior nød i hvert fald denne omgang.


Risotto med lyssej og spinat (2-3 pers.)

1 løg
2 fed hvidløg
1-2 spsk olie
1/2 liter hønsebouillon
5 håndfulde risottoris
1 bakke svampe - vi fik bella gomba og alm. champignon
1-2 lyssej filet
100g optøet spinat
30-40g pecorino ost
salt og friskkværnet peber

Forbered bouillon (hvis det skal være helt rigtigt, skal den småsimre hele tiden), hak løg og hvidløg fint.   Rens champignon og sauter dem på en pande med lidt olie indtil de er møre. Stil dem til side. Sauter løg og hvidløg godt i en tykbundet gryde, når de gyldne og klare tilsættes risene og sauterer med indtil de ligeledes er blevet lidt klare. Tilsæt bouillon suppeske for suppeske, og lad det koge ind mellem hver. Sørg for at røre i gryden hele tiden. Når risottoen næsten er færdig tilsættes champignon, spinat og fisk. Lad det stå et par minutter inden osten tilsættes og der røres godt rundt. Krydr med salt og peber og server straks.

Buon appetito :o)

Jeg ved godt, at der rigtigt skal hvidvin i en risotto, men det er meget sjældent at jeg putter det i. Mest fordi vi aldrig har noget hvidvin ;o) Men uanset synes jeg, at det er en skøn ret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...