I hvert fald spurgte min mor og far om jeg ville bage noget kage til i søndags, og jeg havde ikke rigtigt lyst til at lave en af mine "normale" kager, derfor foreslog jeg en jordbærtærte. Så kunne det da være lidt sommer, i hvert fald i menuen.
Opskriften fandt jeg hos Birthe. som har den fra Go' Morgen Danmark i sin tid, og fulgte den mere eller mindre til punkt og prikke. Men jeg tilføjede et par enkelte ting, derfor skriver jeg opskriften, som jeg lavede den.
Jordbærtærte - set hos NewYorkerbyHeart
Smørdej:
125 g blødt smør
125 g mel
25 g flormelis
½ stang vanilje
Marcipanmasse:
50 g blødt smør
50 g marcipan
50 g sukker
2 æg
Kagecreme:
3 æggeblommer
3 spsk. sukker
1½ stang vanilje
½ liter letmælk
1-2 spsk. Maizena
desuden
1dl fløde
100g god, mørk chokolade
½ glas ribsgele
Bland ingredienserne til marcipanmassen til en jævn masse.
Bland ingredienserne til smørdejen, saml det til en dej og stil dejen kold.
Dejen rulles ud, så den passer til tærteformen. Kom marcipanmassen over den ubagte dej.
Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i 15-20 minutter.
Tag lidt af mælken fra og kom Maizena i. Bland det godt sammen. Æggeblommer, sukker, vanilje og mælk kommes i en gryde og koges op. Tilsæt Maizena-blandingen lidt efter lidt, til konsistensen er passende. Cremen koges igennem et par minutter.Rør hele tiden, og sæt derefter cremen på køl. Pisk fløden til forholdsvis stiv flødeskum og vend det i cremen, når den er kold.
Kom smeltet chokolade på den afkølede tærtebund og vent til det er størknet. Kom så cremen på den kolde bund og pynt med hele eller halve jordbær efter smag.
Varm ribsgeleen op i en lille gryde til den er helt flydende, og pensl den derefter ovenpå bærrene. Det gør den flot blank og smager dejligt.
Det er en virkelig lækker tærte! Mums! Jeg tror dog måske at jeg skulle have haft den bagt et par minutter længere, da smørdejen virkede lidt underbagt. For øvrigt så bagte jeg tærterne lørdag, puttede smeltet chokolade på da de var afkølede, og opbevarede dem således i køleskabet indtil søndag. Der lavede jeg så cremen, og gjorde tærten færdig.
Uhm...... JORDBÆRKAGE! Det er endnu en livret. Må hellere også lige finde en anledning til at at få lavet en, nu hvor der er jordbær at få ude ved Føltved...
SvarSletJordbærtærte er fabelagtigt :o) Du må da klart finde en undskyldning for at lave en snarest :o)
SletEjjj! Åhhh! savl... Camilla altså :)
SvarSletNemlig ;o)
SletDe ser rigtig gode ud.
SvarSletOg en rigtig sommerkage.
De var også rigtig gode, og skriger simpelthen sommer :o)
SletMumse mumse mumse! Damn det ser bare SÅÅÅÅÅÅ lækkert ud :D Ikke fair at flashe sådan en omgang, når jeg sidder her og er TOTAL lækkersulten!
SvarSletTillykke med manden :D
Sorry :o( Men de var ligeså gode som de ser ud til at være :o) Husbonden takker :o)
SletStyg med styg på - det er hvad du er :) Mums den ser lækker ud, og nu er jeg kun ENDNU mere skuffet over, at der ikke var flere jordbær at få fingrene i inde i Føtex her til aften. DOOOH
SvarSletSorry - men sådan er jeg ;o) Opskriften kan klart anbefales til når du får fat i nogle jordbær :o)
SletUhmm!!! TILLYKKE med ham - 33 er jo bare en vårhare ;-)
SvarSletJeg elsker jordbærtærte og bager den altid nogle gange i sæsonen, jeg må vist hellere få startet :-)
KH
Birthe
Husbonden takker - ja, han er en vårhare :o) Jeg takker mange gange for opskriften, den var såååå god :o)
SletUnskuld men jeg ikke lide marcipan. Kan jeg har regular kagemasse?
SvarSletEMILIO!
Det tror jeg godt du kan :o)
Slet