fredag den 8. juni 2012

Svensk Pølseret

Ja, ja - så bliver det ikke meget mere old school end det - det må åbenbart være lidt af et tema jeg kører i øjeblikket ;o) Nå, men junior får jo, i kraft af sine 11 måneder, mere og mere det samme mad som vi gør. Men der er altså et eller andet med, at han kan jo blive spist af med en salat eller noget, så desværre sker det ret tit at han får sin egen mad, og vi får vores. Jeg prøver så tit som muligt at lave det samme til os alle, men det bliver det ikke altid til. Desuden er han mest til kartofler og vi er nok egentlig mest til pasta og ris - altså jeg elsker kartofler, men de er lidt besværlige og kræver en god sauce ;o)

Sikke en smøre! Men forleden dag fik vi altså svensk pølseret, og det kunne vi bestemt allesammen godt lide :o) Kønt er det ikke, men det smager møg-godt :o)


Svensk Pølseret - 2-3 pers.

750g kolde, kogte og pillede kartofler
3 frankfurtere
2 løg
20g smør
½-1 tsk paprika
3-4 spsk koncentreret tomatpure
1½ dl sødmælk
½ dl fløde
salt og peber
hakket purløg

Skær pølserne i skiver, evt. på langs først. Skær løget i små tern. Skær kartoflerne i tern. Varm smørret op i en gryde, tilsæt løg og lad det simre indtil løgene er møre. Tilsæt pølserne, rist i et par minutter og tilsæt derefter kartoflerne. Skru ned for varmen, tilsæt mælk, paprika og tomatpure. Lad det simre i 5 minutter. Tilsæt fløde, lad det igen simre i 5 minutter, og server derefter med et drys purløg.

4 kommentarer:

 1. Jeg elsker svensk pølseret (på trods af, at jeg normalt ikke kan fordrage pølser)!
  Det smager bare af barndom!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi - sådan synes jeg nogle gange det er, der er noget man godt kan lide selvom man normalt ikke kan lide en af ingredienserne :o) Men ja, svensk pølseret er bare så meget barndom :o)

   Slet
 2. Åh, den ret minder mig SÅ meget om spejerlejr!!! Elsker den!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også en rigtig spejderret :o) Den er fantastisk :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...