Chokoladecupcakes med flødeostfyld (Hummingbird Bakery Cookbook) 12 stk.
Chokoladedej:
200g hvedemel
125g sukker
40g kakaopulver
½ tsk natron
knap ½ dl majsolie
1½tsk hvidvinseddike
½ tsk vaniljeekstrakt
1 1/4 dl vand
Flødeostfyld:
150g flødeost
60g sukker
1 æg
½ tsk vaniljeekstrakt
et nip salt
100g mælkechokoladeknapper
Forvarm ovnen til 170grader
Chokoladedej:
Bland mel, sukker, kakao og natron i en stor skål med elpisker til alle de tørre ingredienser er godt blandet.
Pisk olie, eddike, vaniljeekstrakt og vand sammen i en kande og hæld derefter langsomt indholdet langsomt over i skålen med de tørre ting, mens der piskes. Fortsæt til det hele er godt blandet og skarb evt ublandese ingredienser ned fra siderne på skålen.
Fyld papirsforme 2/3 med dejen og sæt dem til side.
Flødeostfyld:
Pisk flødeost, sukker, æg, vanilje og salt sammen med en elpisker og pisk til det er jævnt og luftigt.
Vend chokoladekanpper i med håndkraft.
Læg ca 1 spsk af fyldet ovenpå kageblandingen i formene og bag dem i den forvarmede ovn ca 20 min eller til kagerne er faste at røre ved og flødeostfyldet har fået en jævn gylden farve.
Bag dem ikke for længe da fyldet kan blive tørt og smuldrende.
Flødeostglasur (Cream Cheese Frosting) nok til 10-12 cupcakes
50g blødt usaltet smør
125g afkølet flødeost
Pisk flormelis og smør sammen til det er godt blandet. Tilsæt alt osten på een gang og pisk til det er rigtig godt blandet. Pisk yderligere 3-4 min til glasuren er let og luftig men pisk ikke for længe, da det kan skille.
Dekorer cupcakes med flødeostglasur og drys med lidt kakaopulver på toppen, og nyd! Mums!
Spændende opskrift - jeg må altså snart have fingre i den bog... :-)
SvarSletÅh, det er bare den BEDSTE bog! Jeg kan kun anbefale den på det varmeste :o) Denne opskrift var mega god synes både jeg og alle husbondens kolleger :o)
Slet