torsdag den 28. juni 2012

Omelet med forårsløg og champignon

I går fik vi risengrød, og af resterne skulle der i dag laves risalamande. Derfor skulle aftensmaden i dag være lidt enkel, og valget faldt på en omelet. Vi spiser forholdsvis mange æg herhjemme, men det er ikke særlig tit vi får omelet. Det er egentlig en skam, for det smager skønt, og så kan man bruge næsten hvad som helst til fyld. Vi fik forårsløg, champignon og en rest forloren hare - i skøn stop spild af mad-ånd :o)

Jeg læste lige et tip hos CopenhagenDaily om stegning af omelet, og jeg må sige - det fungerede rigtig fint :o) Fluffy, let og smuk i farven.


Omelet 1 pers.
2-3 æg
100g champignon
1-2 forårsløg
evt. en rest kød
olie
salt og friskkværnet peber.

Rengør champignon og løg, og sauter dem møre i lidt olie på en pande. Tilsæt kødet, lad det stege et par minutter mere, og hæld det over i lille skål. Rengør panden og varm den GODT op. Tilsæt godt med olie og varm også det GODT op. Pisk æggene sammen i en skål, og hæld dem på panden, når den er var. Skru lidt ned, men ikke for meget. Skrab lidt ind fra siderne, og hæld panden i den retning, hvor der bliver trukket ind, så det flydende æg kommer i berøring med panden. Når omeletten næsten er færdig, krydr med salt og peber, og læg fyldet på den ene halvdel. Fold den sammen og server straks.

Mums! Jeg kan godt se på billederne, at jeg nok burde have fundet en grøn dusk, men det glemte jeg, og heldigvis smagte det ligeså godt uden :o)

2 kommentarer:

  1. Sikke en herlig blog, som jeg vil nu læse :) Og en dejlig stop spild af mad omelet. Takker for henvisningen til os :)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...