tirsdag den 23. oktober 2012

Sandwiches til afternoon tea

Da jeg sidste gang havde søde Agnethe på besøg, og vi snakkede om min dengang kommende afternoon tea til fødselsdag, anbefalede hun mig, at bage Meyers sandwich brød. Et eller andet sted havde jeg mest lyst til at købe mig fra brødet, men samtidig blev jeg også lidt stædig og _ville_ have at det hele var hjemmelavet.

Derfor valgte jeg at lytte til hende og bage efter Meyers opskrift - og det fortrød jeg bestemt ikke! Det blev så godt det brød, og jeg sidder nu og drømmer om at få fingrene i en "rigtig" sandwich brød form, så jeg kan bage det en masser gange mere :o)

Jeg valgte at bage 2 udgaver - en lys og en grov, og fyldet bestod af røget laks og flødeost, tunsalat og æggesalat. Jeg ved for øvrigt godt, at jeg nok burde have lavet en udgave med agurk, meeen jeg er altså ikke verdens største agurke-fan, så det sprang jeg over ;o) 


Sandwichbrød (Meyers Bageri) 2 stk.


6 dl lunken mælk
30g gær
1kg hvedemel
20g havsalt
40g sukker
100g blødt smør
lidt smeltet smør til formene

2 forme på 1 1/2 liter

Hæld mælk i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt hvedemel, salt og sukker, ælt lidt, og tilsæt så det bløde smør. Ælt dejen godt sammen - enten i hånden i ca. 5-6 minutter eller på røremaskine, først i 2 minutter ved lav hastighed og derefter 3 minutter på fuld hastighed. Dejen skal ikke tæskes så meget igennem som andre brøddeje, da den skal have en tæt krumme og oveni efterhæver i forme.

Lad dejen hvile 1 time i skålen på køkkenbordet med et klæde over.

Vend dejen ud på et malet bord, den den i 2 stykker, og så dem op som brød - forholdsvis stramt. Kom brødene i 2 forme smurt med smeltet smør, og lad dem hæve næsten op til kanten, det tager ca. 3 timer. Læg så en bageplade som ligeledes er smurt med smeltet smør over formene, og læg lidt ekstra vægt oven på pladen (jeg brugte 2 mursten :o), så brødene ikke hæver mere op, når de bages.

Sæt brødene i ovnen ved 180 grader, og bag dem ca. 50-60 minutter. Tag dem straks ud af formene, og lad dem afkøle på en bagerist.

Sandwichbrød grov udgave:
Tilæst 200g iblødsatte kerner, fx. hvedekerner, rugkerner, solsikkekerner eller hørfrø, som har stået natten over.

Jeg skar alle brødene i skiver og frøs dem. De blev så taget op om morgenen og tøet op. Derefter skar jeg naturligvis alle kanterne af, og lagde dem så sammen med fyldet.

For at være sikre på, at de stadig var friske et par timer senere, kommer her et VILDT godt tip :o) Når fadene er klar, inden de bliver dækket over med film, tager du og vrider et stykke køkkenrulle (eller 2) og lægger hen over sandwiches'ne - det holder dem lige nøjagtigt fugtige nok til ikke at blive tørre, men gør dem heller ikke våde. Godt tip, Camilla :o)

Som nævnt først i indlægget ønsker jeg mig nu nogle "rigtige" forme til sandwichbrød, for jeg er stor fan af dette brød, og har bestemt tænkt mig at prøve det igen (næste gang putter jeg måske en smule grovmel i, men ikke alverden), og så kunne det være så cool at have sådan en form her :o)
6 kommentarer:

 1. Ihh er super glad for du fulgte mit råd og at det så også blev et godt resultat :D jeg vil da også have sådan en form!!! Den er da for cool! :D På ønskelisten med den :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også glad for dig godt råd :o) Den er meeeget cool sådan en form, jeg bliver også så meget nødt til at skaffe mig sådan en :o)

   Slet
 2. Årh mand, det er det jeg kalder overskud ;)
  Da jeg inviterede på afternoon tea, magtede jeg ikke at bage brødet selv, men en anden gang kunne det være jeg skulle give mig i kast med det! Og så er man jo nød til at få fingre i sådan en laber form!

  Hvor er det et godt fif, for sådan nogle sandwich kan dælme hurtigt blive tørre, det skal jeg prøve! Tak :)

  - Maj :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var meget overskudsagtigt - men også en af de få gange (udover barns sygdom) hvor det godt kan være en lille bitte fordel at være arbejdsløs ;o) Brødet var som sagt også noget af det sidste jeg besluttede mig for at lave, for det virkede bare så uoverskueligt, men resultatet var altså virkelig lækkert!

   Det er nemlig et super godt fif :o)

   Slet
 3. Du må gerne låne min sandwichform hvis jeg må låne Junior som pakke-assistent:)
  Ej, men du må gerne låne min inden du selv investere i en, for det er ikke lykkedes mig at få et perfekt brød i den endnu- måske du kan fylde den med lidt god karme!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil mægtigt gerne låne den, men jeg er altså ikke sikker på, at du har lyst til at låne Junior som pakke-assistent ;o) Jeg tror faktisk, at han er bedre som pakke-ud-assistent, for han eeeelsker at tømme kasser ved at vende dem på hovedet ;o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...