søndag den 25. marts 2012

Cheesecakecupcakes med jordbær

Her i weekenden har vi haft overnattende gæster (en af grundene til at jeg er bagud med at kommentere og svare på kommentarer) - en af husbondens kammerater og hans søde kæreste - og det kræver jo "desværre" at jeg bliver nødt til at bage lidt til eftermiddagskaffen :o) I samråd med husbonden faldt valget på Cheesecakecupcakes med jordbær fra Hummingbird Bakery... MUMS!


Cheesecakecupcakes med jordbær (Hummingbird Bakery)
ca. 12 kager

125g hvedemel
150g melis
1½ tsk bagepulver
50g (usaltet) smør, stuetemperatur - som jeg har nævnt før bruger jeg næsten altid slm. smør, men bruger du usaltet skal du tilsætte et nip salt
1 1/4 dl sødmælk
½ tsk vaniljeekstrakt (el. kornene fra ½ vaniljestang)
1 æg
12 jordbær, hakket i mindre stykker
200g digestive kiks
1 portion flødeostglasur*

Forvarm ovnen til 170 grader.

Kom mel, sukker, bagepulver og smør i en røremaskine med en flad spartel (eller brug elspisker), og pisk for lav hastighed til alt er godt blandet og sandet i konsistensen.

Hæld mælk og vaniljeekstrakt i, og pisk for middel hastighed, til alle ingredienser er godt blandet (skrab evt. ublandede ingredienser ned fra siderne af skålen med en gummidejskraber). Tilsæt ægget, og pisk godt et par minutter for at sikre, at det hele er godt blandet.

Fyld papirformene to tredjedele med dejen og fordel de hakkede jordbær i (pres dem forsigtigt ned under overfladen eller næsten ned under overfladen), og bag dem i den forvarmede oven 20-25 minutter, eller til dejen giver efter, når man trykker på den. Der skal ikke hænge noget fast i en kødnål stukket ned i midten. Lad kagerne køle lidt af i formen, før de sættes ud på en bagerist og køler helt af.

Bræk kiksene lidt i stykker, og kør dem i en foodprocessor, til de er fintmalede. Smør flødeostglasur på toppen, når kagerne er kolde, og pynt med et drys kikserasp.

Ifølge opskriften skal jordbærene i bunden, men jeg valgte at putte dem i bagefter for at undgå, at de alle røg helt til bunds, og det fungerede rigtig fint.


Flødeostglasur (Hummingbird Bakery)
Giver nok til 12 cupcakes

300g flormelis, siet
50g (usaltet) smør, stuetemperatur
125g flødeost, afkølet

Pisk flormelis og smør sammen i en røremaskine med en flad spartel (eller brug elpisker) for middellav hastighed, til det er godt blandet. Skru ned til lav hastighed. Tilsæt al flødeosten på en gang, og pisk til det er helt blandet. Skru op til middelhøj hastighed. Fortsæt med at piske, til glasuren er let og luftig, mindst 5 minutter; men pisk ikke for længe, da den let kan skille.

14 kommentarer:

  1. Manner, hvor ser de bare lækre ud! Jeg sidder jo her og bliver totalt smovse-lækkersulten! :D

    SvarSlet
    Svar
    1. De er også lækre, men dog nok ikke noget for dig... i hvert fald ikke med frostingen på :o) Dog er selve cupcaken virkelig lækker i sig selv også, og smager lidt af sol og sommer :o)

      Slet
  2. Øj de ser lækre ud!! Dem MÅ jeg bare prøve en dag!

    SvarSlet
    Svar
    1. De var MEGA lækre, så jeg vil KLART anbefale dig at prøve dem en dag :o)

      Slet
  3. Hold da op hvor ser det skønt ud! Mums..

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var ligeså godt som det ser ud :o)

      Slet
  4. meget smukke billeder, men hvor meget mælk er det der skal i?

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :o) Hihi ups - jeg retter lige opskriften :o)

      Slet
  5. Hold nu op, hvor ser det godt ud :-D

    KH
    Birthe

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak - de var også virkelig gode :o)

      Slet
  6. Nøj de ser gode ud. Skal da helt klart prøve at lave dem, dejlig forårskage.. tilføjer dem lige til min liste...

    SvarSlet
    Svar
    1. Uh - jeg havde næsten helt glemt dem! Jeg må også snart lave dem igen, for de var virkelig lækre :o)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...