fredag den 23. marts 2012

"Planlagt Restemad" - dag 5: Omelet med spaghetti, panchetta og krydderurter

Sidste dag i vores planlagt restemad er endelig nået (der var i bladet også en chokoladekage, men den gad jeg ikke bage...)

Inden jeg smider opskriften ind vil jeg komme med min vurdering af hele ugen. Det er ikke altid, men forholdsvis tit, at vi laver en ugentlig madplan og køber ind til det hele på en gang, så det er der som sådan ikke noget usædvanligt i. Om det så gjorde det lettere, at der var rester som skulle bruges til dagen efter? På nogle punkter hjalp det, men med nogle af tingene virkede det som om det ville have taget nogenlunde ligeså lang tid at lave retten uden rester. Nogle af retterne var ikke lige min smag - jeg er stadigvæk så konservativ, at jeg altså foretrækker ris til min chili con carne og ikke spaghetti. Højdepunkterne var helt sikkert den pocherede laks - det kan virkelig anbefales! - og også tærten. Jeg læste forleden på en eller anden blog, at tærte var meget 80'er agtigt. Det er det måske nok, men jeg kan stadig godt lide det, men det er også ret sjældent at vi egentlig får tærte. Nå, men hermed sidste opskrift.

Omelet med spaghetti, panchetta og krydderurter (Mad! 02/2011)
4 pers.

Omelet med spaghetti:
1 løg
1 rødløg
100g panchetta
olivenolie
½ bundt persille
½ bundt purløg
en rest kogt spaghetti (jeg tror vi havde lidt for meget!)
2½ dl mild ostesauce
2 æg
salt og friskkværnet peber

Tomatsalat med oliven:
500g blommetomater
1 rødløg
75g sorte oliven uden sten
2 spsk olivenolie
1 spsk balsamicoeddike
½ tsk sukker
salt og friskkværnet peber

1. Omelet: Tænd ovnen på 200 grader. Pil løg og rødløg og skær dem i tynde både. Skær eller klip pancettaen i små tern.
2. Opvarm en pande med lidt olie og steg løg, rødløg og pancetta ved middel varme i ca. 3 minutter.
3. Skyl og hak persille og purløg.
4. Vend spaghetti, den stegte løgblanding, krydderurter, ostesauce og æg godt sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Smør et ovnfast fad med olie. Hæld blandingen i fadet, og glad overfladen med bagsiden af en ske. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, til overfladen er gylden.
5. Tomatsalat med oliven: Skær tomaterne i palve. Pil rødløget og skær det i tynde ringe. Vend tomater, rødløg og oliven sammen. Pisk olivenolie, eddike, sukker, salt og peber samme, og dryp det over tomatsalaten.
6. Lad omeletten køle ganske let af, og server den med tomatsalaten.


Det var den stakkels husbond der var i køkkenet og lave dette. Jeg vil så gerne, at han laver mad en gang imellem, og dette var søndag da jeg havde været på Foodexpo, så jeg var lidt træt. Men hver gang han er i køkkenet, så kan jeg ikke helt blande mig udenom alligevel... det må jeg prøve at blive bedre til ;o) Men da vi købte ind til ugen blev vi enige om, at lave en ostesauce i stedet for at købe én, og da det kom til stykket skulle vi nok have købt den alligevel, for vi endte i stedet med blot mælk og ost. Desuden tror jeg, at der var for meget spaghetti, derfor blev der smidt et ekstra æg i, men retten ligner ikke meget den fra bladet... DOG smagte det faktisk rigtig godt, og jeg var helt pjattet med af have en opskrift som man kan bruge en evt. rest pasta til, og man kan jo i virkeligheden smide nærmest hvad som helst i - når bare basis er den samme :o)

6 kommentarer:

 1. Det ser virkelig lækkert ud og jeg tror bestemt det var noget jeg kunne finde på at lave også, vi er bestemt pasta-elskere herhjemme bortset fra Elias altså :S hehe

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne du sagtens gøre :o) hihi, herhjemme har vi også en bette en, der ikke umiddelbart kan se det helt store ståhej for pasta, men vi krydser fingre for, at han lærer det en dag!

   Slet
 2. Mums, det ser altså godt ud :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det smagte også dejligt :o)

   Slet
 3. Når man søger omelet med spaghetti og panchetta, dukker nøjagtig denne opskrift op på diverse madsites. Hvorfor prøver man ikke at byde på egne ideer og tanker om div opskrifter. Dette er ikke ment som en kritik af dit bud på opskriften, men det er alt for nemt at kopiere fra andre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej, tak for din kommentar. Hvis du kigger kan du se, at jeg har lavet dette indlæg for 10 år siden, og har ikke skrevet på denne blog siden 2018. Så i bund og grund er den død - og har været det i mange år. Jeg har til gengæld også skrevet på, hvor jeg har opskriften fra, og har ikke forsøgt at få det til at lyde som om det var opskrift fra mit hoved. Desuden var det - så vidt jeg husker - dengang et eksperiment med "planlagt restemad" fra et blad.
   Men det er jo en kritik :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...