fredag den 16. marts 2012

"Planlagt Restemad" - dag 2: Hash Browns med pocheret laks og porrer

Som nævnt i går lever vi i denne uge efter en madplan med "Planlagt Restemad" fra magasinet "Mad!", og derfor stod menuen i dag på Hash Browns med pocheret laks og porrer. Jeg har ikke prøvet at pochere laks før, men MUMS - det var virkelig lækkert, og helt sikkert noget jeg vil gøre igen.


Hash browns med pocheret laks og porrer (Mad! 02/2011)
4 pers.

Hash browns:
4 færdigbagte bagekartofler
1 løg
½ bundt purløg
½ bundt persille
1 æg
1 spsk hvedemel
salt og friskkværnet peber
olie til stegning

Pocheret laks:
6 laksefileter uden skind
1 limefrugt
groft salt

Sauterede porrer:
2 porrer
150g majs (frost el. dåse)
olie til stegning
salt og peber 

1. Pocheret laks: Bring en stor gryde med vand i kog. Læg laksefileter, skiver af limefrugt og lidt groft salt ned i vandet, når det koger. Læg låg på, sluk for varmen og lad laksen stå og trække i gryden i mindst 15 minutter uden at tage låget af.
2. Hash browns: Skrab indmaden ud af de bagter kartofler, og kasser  skrællen. Mos kartoflerne med en gaffel.
3. Pil løget, og hak det megetfindt. Hak purløg og persille fint, og tag lidt fra til pynt. Rør de mosede kartofler god sammen med løg, purløg, persille, æg og hvedemel, og krydt med salt og peber. Form kartoffelmosen til flade boller - beregn ca. 2 spsk mos til hver.
4. Opvarm en pande med olie, og steg kartoffelkagerne gyldne og sprøde på begge sider. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
5. Sauterede porrer: Pens porrerne grundigt, og skær dem i tynde strimler. Skyl majsene, og lad dem dryppe af, hvis de er fra dåse. Steg porrer og majs i lidt olie på en pande ved middel varme i ca. 7 minutter.
6. Servering: Tag 2 stykker pocheret laks fra til i morgen, og anret resten på en tallerken sammen med hash browns og sauterede porrer. Drys laksen med lidt groft salt og pynt med persille og purlæøg. Server straks.

HUSK: Pak 2 af de pocherede laksefileter godt ind, og opbevar dem i køleskabet - de skal bruges i morgendagens ret.

Det var en lækker ret - som sagt har jeg aldrig pocheret laks før, og selvom det ser mega trist ud i farven, så smagte det enormt lækkert! Hash browns'ne var ganske okay, men jeg var nok lidt fedtet med olien, for de blev ikke vanvittigt sprøde, men jeg har generelt lidt svært ved at bruge vildt store mængder af fedtstof når jeg steger. Men hvis de blev halvvejs friturestegt, så tror jeg at de ville være mega gode :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...