tirsdag den 6. marts 2012

Licorice Allsort Slice...

Husbonden var blevet adspurgt på arbejde om ikke snart han mente at han burde medbringe noget kage for at fejre 8 års jubilæum, ny bil og dansk statsborgerskab... Jeg havde ikke lige lyst til at lave en fondant-kage, så i stedet blev det til noget HELT andet. Nemlig Licorice Allsort Slices, som endnu engang stammer fra min Women's Weekly Macaroons & Biscuits, så for at fejre det danske statsborgerskab blev til til noget meget australsk, som der samtidig bliver sagt farvel til. Jeg lavede egentlig 2 slags, men for nemhedens skyld kommer de i 2 seperate indlæg.


Lakridskonfekt Snitter (24 stk) Fra Women's Weekly - Macaroons & Biscuits
245g Marie-Kiks (el. lign.)
125ml kondenseret mælk fra dåse
90g usaltet smør
155g lakridskonfekt
250g hakket, lys chokolade
2 tsk vegetabilsk olie

Smør en 20x30cm form og for den med bagepapir i bunden og op ad siderne, så det går 5cm over kanten. Kør 185g Marie-kiks i foodprocessoren til de er helt fint smuldrede. Knus yderligere 60g til mellemstore stykker.
Hæld kondenseret mælk og smør i en gryde og varm det op under omrøring indtil det er glat.
Bland de 2 slags kiks og 155g grofthakket lakridskonfekt i en stor skål, og vend mælk og smør blandingen i.
Pres det godt ned i formen og stil det i køleskabet i mindst 30 minutter.
Smelt chokolade og olie en en skål over vandbad (eller drop vandbadet, hvis du tør ;o), og rør jævnligt indtil det er glat. Fordel chokoladen i formen og stil det igen i køleskabet i 30 minutter eller indtil chokoladen er stivnet.
Når det er godt afkølet tages kagen forsigtigt op ad formen og skæres i 24 stykker.


Ja, det lyder måske nok MEGET mærkeligt, men det smager ikke så ringe endda :o) Dog vil jeg nok til en anden gang tilsætte en smule mere mælk/smør, så det klistrer en smule mere.

14 kommentarer:

  1. Guuuf manner :) hvor ser det lækkert ud :) og kan garanteret varieres ud i det uendelige med diverse slik-varianter :) GUF!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var heller ikke så ringe endda :o) Jo, jeg vil tro at man kan variere den i det uendelige med andre slags slik :o)

      Slet
  2. Det lyder TOTALT mærkeligt - men er sikker på, at det er spændende og lækkert :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Totalt mærkeligt! Jeg var også noget betænkeligt, men tænkte hvad er det værste der kan ske?!

      Slet
  3. altså jeg er all in :) jeg kan ikke lide lakridskonfekt, men det skulle nu ikke stoppe mig ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha - hvor er du sød :o) Jeg tror dog, som Kristine forslår, også at man ville kunne lave dem med andre slags slik

      Slet
  4. ..det lyder lidt mærkeligt,men mon ikke det ville glide ned :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, nøjagtigt mine tanker, men de var faktisk forbavsende lækre :o)

      Slet
  5. Jeg er ellers ikke til lakridskonfekt, men det der ser da fantastisk ud! Vil du straks indføre en smagsprøve-knap :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak - det var sødt sagt :o) Øj, hvis man kunne opfinde sådan en knap, kunne man blive MEGA rig! Jeg vil straks lægge hovedet i blød :o)

      Slet
  6. Hmm altså synes det er en lidt underlig kombination. Men er da helt klar på at smage :-) kan jo godt lide lakridskonfekt...

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er en MEGA under kombination, men det smager altså bedre end det lyder :o) Uhm, lakridskonfekt er godt!

      Slet
  7. Ikke så meget snak, det er super nemt og vildt guf, bare kom igang!!! Har lavet dem flere gange. OMNOMNOM

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...