fredag den 12. april 2013

Fisk i fad med hvidvin og grønt

Siden vi flyttede har vi desværre ikke været så gode til at få fisk herhjemme. Før købte vi jo en fiskekasse hver uge ved Skagenfood, som blev leveret ved døren, og så er det jo ikke noget problem at få fisk. Jeg har dog heldigvis fundet ud af, at fiskemanden er parkeret ved supermarkedet hver torsdag, så nu må vi hellere til at sørge for at få fisk om torsdagen.

Jeg synes tit jeg kæmper med at lave spændende fiskeretter... jeg har et eller andet med, at jeg nogle gange kan få for meget af grøntsager hvis de er smagsløse og for ferske. Derfor plejer jeg som regel af stege fisken og bage grøntsagerne. Men husbonden ville gerne have fiskepasser, og derfor lavede jeg noget der mindede om en kæmpe fiskepakke :o) Det blev nu egentlig ganske vellykket, så her kommer opskriften :o)
Fisk med grønt og hvidvin (2-3 pers.)
500-600g hvid fisk, jeg brugte lange
4 gulerødder
1 porre
125g champignon
1/4 lille hvidkål
1/2 tsk hvidløgpulver eller 2 fed hvidløg
1dl hvidvin
1 spsk smør
salt og friskkværnet peber
krydderurter eller krydderier efter smag, jeg brugte Seafood&Fish

Forvarm ovnen til 180 grader

Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Rens porre og champignon og skær i skiver. Skær hvidkålet i strimler og bland alle grøntsagerne sammen i et ovnfastfad. Krydr med krydderier salt og peber, tilføj hvidvin og fordel smørret i små klatter ovenpå.

Skær eventuelle ben af fisken og fordel den ovenpå grøntsagerne, kryd igen og dæk faddet godt til med bagepapir og stanniol. Stil det i ovnen og bag i 30-40 minutter - test om grøntsagerne er møre inden det tages ud og straks serveres med ris eller ovnkartofler.


Hvad er jeres favoritret med fisk? Jeg kunne godt bruge lidt inspiration for ikke at køre i det samme hver gang :o) Personligt er en af mine favoritter, udover paneret og stegt, at putte fisken i en lækker cremet risotto. Mums, det skal vist på menuen snart :o)

12 kommentarer:

 1. Jeg arbejder for et stort fiskefirma, så jeg får masser af inspiration gennem mit arbejde (og masser af billig fisk :-))
  Min favorit er fisk i kokosmælk - lidt a la en thai-karry ret bare med fisk, fx torsk, i stedet for kylling. Jeg luner bare lige fisken i sovsen ganske få minutter lige før retten skal serveres, så er den dejlig saftig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ikke dårligt ;o) Tak for forslaget, jeg har faktisk lige købt kokosmælk til fiskeretten på torsdag :o)

   Slet
 2. Uhm, ser godt ud elsker fiskefad, det er klart en af mine favoritretter indenfor kategorien, da den kan varieres i den uendelige. Især er jeg fan af fadet når det fyldes med asparges, nye kartofler, løg, spinat og et skvæt fløde her til sommeren. Ellers indbagt laks i filodej, panerede rødspætter med kartoffelsalat, fish'n'chips og hjemmerørte fiskefrikadeller med chili, dild og citronskal et hit :D

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, det lyder godt med asparges, kartofler, løg, spinat og fløde! Det må prøves snarest... ja faktisk lyder alle de ting du nævner super lækre :o)

   Slet
 3. Jeg elsker fisk ;-D

  Min favorit er helt klart dobbelt-paneret havbars med stegte løg, kaperssovs og nye kartofler.

  Torsk i forskellige sovs f.eks. tomatsovs eller karry-kokos sovs er heller ikke sådan at kimse af.

  Nå ja... så er der jo også lige fjæsing, tun steaks og ikke mindst laks... åhh, nu savler jeg bare for meget ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, der var da også lige en masse skønne forslag! Tak for dem :o)

   Slet
 4. MÅÅÅÅMS!!! :D Fisk er bare lykken og selvom vi tit kører i de samme fiskearter (rødspætte, laks, torsk) så kan jeg nu godt lide pangasius - smørstegt og krydret med salt og peber. Dertil kan spises alt! Uhmmm godt jeg skal have indbagt laks i morgen ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fisk er bare det bedste :o) Jeg må indrømme, at efter jeg har læst og hørt en masse grimme ting om pangasius spiser jeg det ikke mere... det gjorde jeg en gang, og kunne faktisk rigtig godt lide det :o)

   Slet
 5. Min fiskelivret: Damp rødspættefileter i lidt hvidvin i et fad, et lag dampet/optøet spinat ovenpå og derefter flødestuvede champignon og så i ovnen. Serveres med panerede rødspættefileter oven på. Det er en ældgammel recept - men det bliver den bestemt ikke dårligere af!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder ganske interessant! Umiddelbart tænkte jeg, at det virker lidt mærkeligt med panerede rødspættefileter ovenpå, men den opskrift skal vist snart prøves :o)

   Slet
 6. Det er rigtig godt ud. Vi har lige haft en periode hvor vi ikke har fået spist så meget fisk, men nu er vi ved at komme i gang igen. Så det er dejligt med lidt inspiration. Jeg er nok lidt kedeligt med favorit fisk, men det må bliver rødspætte og torsk :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder godt, at I igen er kommet igang med lidt mere fisk - det håber jeg også, at vi snart får helt på rygraden igen :o) Rødspætte og torsk er nu heller ikke så ringe endda :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...