tirsdag den 30. april 2013

Risotto med torsk og tigerrejer

I går kom Juniors farmor en tur på besøg. Hun havde i julegave fået et gavekort på hjælp til at oprette en blog, og det blev indløst i går. Derfor stod menuen i går på en fiskeret, da hun er vegetar. Mine kompetencer indenfor vegetarkøkkenet er ikke så gode, så derfor laver jeg som regel fisk, når hun er på besøg :o)

Det gik op for mig, da jeg skulle til at lave risottoen, at jeg kun havde kyllinge-bouillon, så for at sikre lidt smag til risottoen lavede jeg en enkel reje-bouillon. Den kommer der også opskriften på her i indlægget. Det smagte SÅ godt!


Risotto med torsk og tigerrejer (3-4 pers.)

200g ukogte tigerrejer med skal
250g torskefilet
1 stort løg
3fed hvidløg
1 nip chiliflager
350g risottoris
1 liter vand
2 tsk Seafood & Fish, eller en anden blanding der passer til fisk
evt. 1 dl hvidvin
250g champignon
100g ærter
25g parmesan
2 tsk smør
4 tsk olie
Salt og friskkværnet peber

Tø rejerne op, pil dem og smid skallerne i en lille gryde med 1 tsk olie. Steg dem lidt indtil de bliver lidt karameliserede. Tilsæt 1 liter vand, lidt af løgskallerne og 2 tsk Seafood & Fish. Lad det simre i 10 minutter og sigt det ned i en kande.

Rens champignons, skær dem i skiver og steg dem let på en pande, og stil dem til side. Pil løg og hvidløg og hak det fint. Varm 2 tsk olie og 2 tsk smør op i en tykbundet gryde, og svits løg og hvidløg ved mellem varme, til de er klare. Tilsæt ris og steg med i et par minutter, til de også begynder at blive lidt klare. Tilsæt hvidvin, hvis du bruger det, og rør i risottoen indtil vinen er helt kogt ind. Begyndt så at tilsætte fiksebouillonen én suppeske ad gangen, lad det koge ved god varme og rør mere eller mindre hele tiden. Det er vigtigt for at risottoen får den rigtige tekstur! Tilsæt de forstegte champignon. Bliv ved med spæde op med fiskebouillon indtil risottoen er ved at være klar - ca. 15 minutter. Steg de pillede tigerrejer på en pande med lidt olie og lidt chili og hvidløg. Når risottoen næsten er færdig, tilsæt ærter, torsk i tern og revet parmesan. Vend rundt, skru næsten helt ned, læg et låg på og lad risottoen stå i 3-4 minutter, til fisken er færdig. Server straks, evt. med lidt ekstra parmesan på toppen.8 kommentarer:

 1. Umm det ser godt ud. Tror da snart vi skal have risotto på menuen.
  Kommer der et link til hendes blog når den er klar?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det smagte også skønt :o)

   Jo, der skal naturligvis nok komme et link til bloggen, når den er klar :o)

   Slet
 2. Det ser så godt ud det der Camilla, den tror jeg jeg snupper:-)

  Håber I har det godt!

  Karina

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, tak - vi har det ganske udemærket :o)

   Snup du bare - det vil du ikke fortryde :o)

   Slet
 3. Det er en meget indbydende ret. Nu skal du endelig ikke fortælle din svigermor, at man faktisk ikke må spise fisk, når man er vegetar. Man har konstrueret et fint ord, den slags mennesker kan skjule sig bag "pesco-vegetarer". Nettet er fuld af meget dejlige vegetarretter - google er din ven :-)
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :o)

   Jeg er nu ret ligeglad om det hedder det ene eller det andet, om hvilken type vegetar en person er. Det vigtigste må vel være at vide, hvad personen ikke spiser, fremfor hvad det "officielle" navn er.

   Jeg bruger nu også ganske tit google, men synes ikke desto mindre det er svært at finde gode vegetarretter, som os "kødædere" også vil synes er et rigtigt måltid

   Slet
 4. Jeg har indtil videre kun forsøgt mig på røntsagsrisotto, men jeg vil helt klart prøve at ave en reje-risotto engang. Det lyder bare super lækkert!

  SvarSlet
  Svar
  1. Grøntsagsrisotto er nu heller ikke så ringe endda :o) Jeg har næsten altid lavet det med fisk... hvorfor ved jeg egentlig ikke, men jeg kan klart anbefale det :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...