tirsdag den 16. april 2013

Nürnberg-snitter

Siden jeg så disse skønheder hos Tante Sød forleden, har de nærmest været det eneste der har været i min tanker :o) Husbonden bryder sig ikke rigtigt om hindbærsnitter, og jeg elsker dem. Men jeg tænkte, at disse var måske tilpas anderledes til, at han alligevel kunne lide dem. Men der gik kun meget få dage fra jeg så dem til der var handlet ind! Tante Sød kalder dem luksus hindbærsnitter, men jeg kunne se i hendes kommentarfelt, at de vist også bliver kaldt Nürnberg-snitter, så det har jeg valgt at kalde dem :o)

Bare fordi jeg kunne valgte jeg også at bage dem enkeltvis, men også at stikke dem ud - så de blev, udover at være meget appetitlige, også meget yndige :o)

Nürnberg-snitter 12-14 stk.
Mørdej:
400 gram hvedemel
200 gram smør
100 gram flormelis
1 stort æg
evt. 1-2 spsk vand

12-14 tsk hindbærsyltetøj

Smørcreme
125 gram blødt smør
125 gram flormelis
2 tsk vanillesukker

Ca. 300 gram marcipan
Ca. 50 gram smeltet, mørk chokolade

Hæld mel og koldt smør i tern i foodprocessoren. Kør til det indtil det er fint blandet. Tilsæt æg og kør kort igen. Hvis det ikke helt vil hønge sammen, kan man tilsætte 1-2 spsk vand - kun 1 ad gangen, til det lige netop er samlet. Læg dejen i køleskabet i mindst 1 time.

Tag dejen ud, og rul den ud i ½cm tykkelse og stik bunde ud, eller lav 2 lige store aflange stykker, som traditionelt ved hindbærsnitter. Jeg brugte en udstikker på ca. 8 cm. Flyt bundene over på bageplader med bagepapir på og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter, indtil de er en anelse brune i kanten. Afkøl helt. Hvis du bager stænger skal de skæres i stykker mens de stadig er lune.

Pisk alle ingredienserne til smørcremen lyst og luftigt. Rul marcipanen ud og stik ud med en udstikker der er en anelse mindre end bundene. Kom syltetøj på halvdelen af bundene. Smør smørcreme på den anden halvdel af bundene og læg marcipanen ovenpå. Læg dem derefter sammen, og pynt med lidt smeltet chokolade.


Okay, okay - jeg ved godt, at det lyder som en ret alternativ kager, men jeg siger jer - de er SÅÅÅÅ lækre! Husbonden mente, at det var den lækreste hindbærsnitte nogensinde, og jeg er MEGET stor fan! Jeg er totalt glad for, at der ligger nogle stykker og venter på at blive taget ud af fryseren til en passende anledning... mmmmm:o)

22 kommentarer:

 1. mmmm! Jeg har aldrig set en opskrift på dem før.. har faktisk kun set dem ved en eneste bager ever.. Den store bager i Gistrup.. MUMS! De kalder dem også Nürnberg-snitter! Din opskrift skal helt sikkert på listen over must-bakes!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror da vist snart jeg skal en tur forbi Gistrup, så jeg kan se hvor gode deres er ;o) Men jeg kan klart anbefale denne opskrift, de er SÅ gode :o)

   Slet
 2. Og så lige fra morgenen af! Camilla altså! Det var ik særlig sødt gjort... ;-) nu sidder gravide mig og savler efter de der snitter! MUMS :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Sorry ;o) Det var faktisk heller ikke særlig pænt gjort, men tro mig - jeg sidder også selv og savler lidt ;o)

   Slet
 3. Enig med Agnethe - ikke pænt gjort. Elsker hindbærsnitter, måske vi skulle ud og handle lidt i dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Sorry ;o) Det synes jeg bestemt at du skulle, du vil IKKE fortryde det :o)

   Slet
 4. Uhm... Jeg så godt opskriften inde på Tante Sød's blog, og overvejede om det ikke liiige var en smule for meget af det gode. Men det lyder til at snitterne er helt tilpas og lækre! :) Tror liiige at jeg skal forbi Gistrup Bageren når jeg kommer på de kanter igen. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. De er SÅ skønne, og jeg synes overhovedet ikke, at de er for meget! Jeg var dog også lidt i tvivl inden, men jeg kan klart anbefale dem, for de er SÅ gode! Jeg bliver helt sikker også snart nødt til at skulle en tur forbi Gistrup bageren!

   Slet
 5. Ej, det må være noget galt, når jeg aldrig har hørt om den kage!!Den lyder (og ser) jo fuldstændig perfekt :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg havde heller ikke hørt om den før, men de er altså VIRKELIG lækre! Mums :o)

   Slet
 6. Mums!! De ser lækre ud, dem må jeg prøver en dag.

  Man kan nemt blive lækker sulten her i blogland, det er lidt farligt ;-))

  Ha´en dejlig dag

  Knus Susi

  SvarSlet
  Svar
  1. De er klart anbefalelsværdige :o)

   Blogland er det farligste sted! Der er bare alt for mange lækkerier ;o)

   Slet
 7. Øjjj, de skal vist afprøves inden længe :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Det burde du klart, for de er SÅ lækre!

   Slet
 8. Nøj de ser gode ud. Det kan du ikke være bekendt, så sidder man her og har vildt lyst kage lige efter løbeture :-D

  Tror nok lige de kommer på listen over ting som skal afprøves :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Løbetur!?! Jamen, så fortjener man da endnu mere lidt lækkerier - er det ikke sådan det virker?! ;o)

   Du burde helt sikkert prøve dem - de er SÅ gode!

   Slet
 9. Tak for sød omtale:-) superfint at stikke dem ud som runde i stedet - meget nemmere og endda også pænere! Det vil jeg huske:-) Og du har endda også lånt mine krus, kan jeg se - thi hi, sådan nogle har jeg nemlig også, lidt pudsigt. Men ja, de er bare så gode de kager

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var skam så lidt :o) Jeg synes også, at de blev ret fine ved at være stukket ud, og ikke spor besværligt. Åh krusene - så meget en favorit her i hjemme - såååå fine :o)

   Slet
 10. Sååå hvornår skal vi komme forbi og spise restkager fra fryseren :P De er godt nok meget pæne! jeg tror da også de skal på min evigt lange to-do liste. Rigtig flot billede!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi :o) Jeg synes bestemt at du skal smide dem på din liste, for de er SÅ lækre :o) Hvis I er heldige er der nogle i fryseren næste gang I kommer på visit... hvis I er uheldige er de væk ;o) Tak for rosen om billederne :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...