onsdag den 17. april 2013

Min køkkenhave

Projekt køkkenhave er langt fra færdig, til gengæld er det helt sikkert begyndt nu :o)

I udestuen har jeg 3 kapillærkasser, hvor den ene endnu mangler at blive fyldt, da jeg er ved at spire timian, basilikum og tomater, men 2 af dem er fyldt med 2 slags chili, snackpeber, 2 slags tomater og skoleagurker. Selvom vejret ikke er såååå fantastisk endnu, så er der allerede god varme i vores udestue - helt op til 38 grader, så jeg er spændt på hvordan det kommer til at gå

Den gamle sandkasse i haven er blevet lavet om til et stort bærbed. I stedet har junior en sandkasse med låg på... Denne har midlertidigt fået et net omkring for at holde Coco ude, men jeg har planer om at bejdse selve sandkassen sort og så sætte et lavt hvidt stakit udenom, for at det er lukket af, men stadig ser lidt kønt ud.

Bedet er beplantet med jordbær, brombær, blåbær, lyserøde blåbær og framberries (som er en slags jordbær der skulle smage af hindbær). I en beton cylinder i haven er der desuden plantet hindbær, da jeg kan forstå fra min svigermor, at hindbær kan brede sig meget, og er derfor plantet for sig. Jeg ved naturligvis heller ikke hvordan det kommer til at gå med dette bed, men jeg HÅBER at det bliver fyldt med bær og jeg glæææææder mig :o)

Uh, jeg synes det er lidt spændende! Jeg har valgt at vente til næste år med at tænke på krukker og blomster osv. udover mine valmuer fra tidligere, så skal strøes i forhaven.

10 kommentarer:

 1. Hold da op, jeg føler mig virkeligt bagefter nu :)
  Det skal nok blive godt- så lækkert med alle de forskellge slags grønt og bær!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, det skal du nu ikke gøre. Du har haft nok andet at se til med jeres hus!

   Jeg er såååå spændt på alle de forskellige slags, og håber at det bliver en succes ;o)

   Slet
 2. Så deilig å se at det spirer og gror:-) Blir spennende å se hva du skal lage av det du høster i kjøkkenhagen din!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er bare så skønt! Meget spændende om der bliver en masse at høste eller ej :o)

   Slet
 3. Wauw det ser bare så fint ud! Jeg er SÅ misundelig!!! Jeg vil også have bær og grøntsager! Det eneste jeg kan gro herude er squash og det kan man altså få nok af siger jeg bare!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også som en sindsyg til at se hvordan det kommer til at gå :o) Jeg kan godt forstå, at du er lidt misundelig, men det får du også plads til en dag :o) Min svigermor foreslog for øvrigt også squash, men jeg er altså ikke den største squash-fan, så syntes ikke rigtig, at jeg havde lyst :o)

   Slet
 4. Må sige du er kommet meget godt i gang med projektet :-)
  Det ser rigtig godt ud. Sikke mange forskellige ting du har fået plantet, her er vi også rigtig glad for vores højbede. I år har vi plantet ribs og blåbær i det ene og så forventer jeg mig meget af mine jordbær-rabarber planter :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :o) Nu må vi se hvordan det kommer til at gå! Jeg er sikker på, at dine bede kommer til at køre for dig - det plejer de da at gøre, ikke? Jeg er også lidt spændt på, om der overhovedet kommer noget i mine bed og i så fald, hvad det bliver :o)

   Slet
 5. Hej søde Camilla. Hvordan er det gået med køkkenhaven?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bianca. Ja, jeg burde nok have haft lavet en opdatering, men tiden er simpelthen løbet fra mig. Jeg vil sige, at det var et meget blandet år! Nogle ting var en stor succes, andre ikke så meget. Vi havde stor glæde af skoleagurkerne, men sæsonen var ikke så lang for vores vedkommende. Den ene chili blev til noget, den anden overhovedet ikke. Snackpeberne blev syge, så dem kom vi aldrig til at spise.

   Jordbær og framberries gav ikke så mange bær, men næste år tror jeg, at vi især får mange framberries, for de har spredt sig i hele beddet :o) Blåbær er vokset pænt, men har ikke givet noget i år - så satser også på, at det bliver til noget næste år

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...