mandag den 22. april 2013

Kyllingeoverlår og salat

Jeg forudser, at vi kommer til at spise meget sommerligt mad, efter at vi er flyttet. Udestuen sniger jeg allerede gerne op på 38 grader, og så bliver dørene åbnet ind til stuen og noget af varmen ryger derind, og gør, at vi totalt føler, at der er sol og sommer og shortsvejr. Faktisk ender junior med at rende rundt uden bukser og med bare tæer når vi nærmer os aftensmadstid, for ellers koger han totalt over. Den sommerlige stemning i vores stue gør som sagt, at jeg får lyst til sommermad, og derfor er salat ligeså stille begyndt at gøre sit indtog i vores mad. Jeg er nemlig mest til kogte/dampede/bagte grøntsager, og især om vinteren, men når det bliver sommer kan jeg også godt klare en omgang salat. Desuden er salat en skøn stop-spild-af-mad ret, da den kan varieres i det uendelige. Den vi fik i går var dog en kende kedelig, men jeg var ret snottet og vag i går, så vi droppede at handle ind, og brugte blot hvad vi havde.

Som tilbehør, udover ovnkartofler som husbonden og junior spiste, fik vi en af favoritterne herhjemme, som jeg har nævnt før, men som jeg altid er klar til at slå et slag for ;o) Nemlig udbenede kyllingeoverlår. De smager altså tosse-godt! Mør og saftig og med sprødt skind - mums!

De er så simple, at man faktisk næsten ikke behøver en opskrift... Udben overlårene, vend dem i lidt mel og bank det overskydende af, steg dem på en pande - skindsiden ned først - og server når de er stegte... SÅ godt!

Det kan til gengæld godt være, at det lyder som et stort arbejde at udbene dem, men det er ret simpelt - især, hvis det er overlår uden rygben. Prøv det :o)


4 kommentarer:

 1. Oooohj manner manner manner!!!! Hvis ikke det var fordi jeg HADER, at nørkle med ben osv. så vidste jeg da godt, hvad aftensmaden stod på! Bringer du ud, oder? ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi, nej jeg bringer desværre ikke ud ;o) Det er ellers ikke så svært med benene på overlår, men jeg vil så også hellere nørkle lidt inden vi skal spise end at sidde og bøvle med dem på tallerkenen... der vil jeg helst bare spise :o)

   Slet
 2. MUMS!!! :D Er der noget jeg ELSKER, så er det sprødt kyllingeskind! Det smager forbandet godt! Herhjemme er vi også så småt begyndt at hungre efter knapt så tunge retter og salat sniger sig indimellem på menuen - det er faktisk manden herhjemme der siger vi skal have noget SUNDT nu :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Sprødt kyllingeskind er bare så godt :o) Skønt, at manden efterspørger sundt mad - så er det i hvert fald heller ikke nogen undskyldning ;o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...