tirsdag den 13. marts 2012

Speltotto og "grøn" sej

Siden husbonden og jeg var på Lindholm Høje til frokost har jeg drømt om deres speltotto - seriøst, noget af det bedste jeg nogensinde har smagt! I sidste uge indeholdt vores fiskekasse mørksej og en opskrift op noget "otto" af en slags, men jeg tænkte at så kunne jeg ligeså godt se om jeg kunne efterligne den fra Lindholm Høje - det kunne jeg ikke helt, meeeeen det var ikke så ringe endda :o)


Mørksej med Dildrasp og Speltotto med champignon (insp. af Skagenfood)
2dl perlespelt
4dl vand + 1/2 Chef du Fond-kylling
400g mørksej
70g rasp
1 bundt dild
1 fed hvidløg
250g champignon
1 lille løg
1/2 dl fløde
50-100g revet ost
friskrevet parmesan
salt og peber

Kog de 2 dl perlespelt i 4 dl bouillon i ca. 20 minutter, sluk for blusset og lad gryden stå i yderligere 20 minutter.

Blend skyllet dild, hvidløg og rasp samt salt og peber i en lille blender og drys det ovenpå fisken. Læg fisken i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 minutter.

Sauter løg og champignon i kvarte i lidt olie i en gryde. Når de er godt sauterede tilsættes den kogte (afdryppede) spelt og fløde, desuden den revet ost og friskrevet parmesan efter smag. Lad det stå under låg i nogle minutter, rør jævnligt og smag til med salt og peber.

Server og nyd :o)

2 kommentarer:

  1. Sikke en smuk ret! Jeg er helt pjattet med den grønne rasp - meget forårsagtig og funky :-)

    Har også planer om at lave en spændende fortolkning af risotto i nærmeste fremtid - muligvis på perlerug.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, den var meget smuk :o)

      Det lyder også lækkert en rugotto?!? Og det ville passe ideelt ind i din oste-måned :o)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...