torsdag den 26. januar 2012

Kartoffel-porresuppe med røget svinemørbrad og purløg

I går til (den helt fantastiske og overraskende) håndboldkamp stod menuen på noget så vinterligt som en kartoffel-porresuppe.


Kartoffel-porresuppe med røget svinemørbrad og purløgsdrys - Skagenfood

 • 4 stk bagekartoffel
 • 1 bundt porrer
 • 1 stk løg
 • 1 l hønsefond
 • 1 fed hvidløg
 • 2 spsk smør
 • 1dl cremefine
 • 150g røget svinemørbrad i tern
 • Gerne 1 bundt purløg
Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. Rens porrerne, snit dem i ringe og rens dem godt. Pil og hak løg og hvidløg. Varm olien op i en gryde og kom alle grøntsager heri. Sauter dem 3-5 min. uden at de tager farve og hæld fonden over. Læg låg på og lad simre til grøntsagerne er helt møre - ca. 20 min. Rist imens svinemørbraden sprød og læg ternene på fedtsugende papir. Blend suppen meget fint og kom piskefløden ved. Sæt igen gryden over blusset og varm forsigtigt op uden at det koger. Portionsserver suppen i dybe tallerkener, drys med bacon og evt. klippet purløg og server med godt brød til.

Oprindeligt siger opskriften at der skal bacon og 2,5dl fløde i, men vi udskiftede det altså med 1dl cremefine og røget svinemørbrad. Desuden fik vi verdens bedste brød til... Det var en okay suppe, ikke noget mega revolutionerende, men mættende og varm til en kold dag :o)

12 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tak - den var også ganske udemærket :o)

   Slet
 2. uhm den ser rigtig god ud!

  SvarSlet
 3. åhh det er altså også en god spise :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er klart noget af det bedste ved vinteren - gode varme supper :o)

   Slet
 4. Hvor er det en smuk anretning! Kartoffel-porresuppe er en af mine yndlingssupper (og normalt er jeg ikke så meget til supper, men denne smag og konsistens passer mig godt :-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det var sødt sagt :o) Husbonden har også noget med ikke at være så pjattet med supper, i hvert fald blendede, og det er klart min favorit :o)

   Slet
 5. Orrk Camilla - hvor ser det lækkert ud, og ja! Det er jo sindsygt flot anrettet !!!! UHm - dejlig nem og overskuelig opskrift også. Den skal vist afprøves en af dagene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det ved jeg nu ikke rigtigt, den ser da meget standard ud :o)

   Slet
 6. Den ser virkelig god ud! Og så er den endda uden piskefløde, det synes jeg altid folk putter i... Den må jeg helt sikkert prøve!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså, jeg er nok typen som synes det meste bliver lidt bedre med en omgang fløde, men det har livvidden ikke godt af, og heldigvis smagte den godt uden :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...