tirsdag den 24. januar 2012

Vildtgryde med mos

Efter min meget sunde frokost i går, eller måske var det med viden om aftensmaden at jeg fik så sund en frokost?!, så kom der i den grad en mere fyldig ret på aftensbordet! Menuen stod nemlig på vildtgryde med kartoffelmos


Vildtgryde med kartoffelmos - 2-3 pers.
400g vildtkød i tern
2 fed hvidløg
2 skalotteløg
1 dåse flåede cherry-tomater
1-1½ dl cremefine
1 bakke svampe-mix
ca. 700g kartofler til mos
2 porrer
1-2dl mælk

Brun kødet i lidt olie eller smør. Tilsæt det finhakkede løg, hvidløg og de rengjorte og skiveskårede svampe. Lad det sautere i et par minutter til champignonerne begynder at falde lidt sammen. Tilsæt tomater og cremefine samt salt og peber. Læg låg på og lad det simre i en times tid. Hold øje med at det ikke koger tør - tilsæt evt. lidt vand,

Skræl kartolferne og skær dem i små tern. Kog dem UDEN salt indtil de er meget møre. Rens porrerne, skær dem i skiver og sauter dem på en pande til de begynder at falde sammen. Når det er ved at være tid til at spise moses kartoflerne med en håndmixer, og tilsættes mælk efter smag. Vend de sauterede porrer i mosen. Smag til med salt og server mosen sammen med vildtgryden.

Det smagte rigtig godt, men desværre var kødet vist ikke lige de pæneste udskæringer, for der var mange sener mm., så det var lidt en skam. Til gengæld var saucen så god, at det var lige før at kødet var overflødigt :o)

4 kommentarer:

 1. Umm ja VILDTsovs er det bedste :) jeg er datter af en jæger;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh - datter af en jæger, så må I have levet godt :o)

   Slet
 2. Endnu en lækker lækker mumse-ret fra din side af... Altså jeg kan næsten dufte den gennem skærmen og vil mega gerne smage!

  SvarSlet
  Svar
  1. Totalt mumse-ret :o) Det er vi ret glade for her i det lille hus :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...