fredag den 27. april 2012

Chokolade Macarons med Dulce de Leche fyld

Hold da fast - det var noget af en mundfuld, den titel :o) Men det er ikke desto mindre hvad jeg lavede i går for at husbonden kunne få en flok med på arbejde. Det var både for at fejre, at det langstrakte projekt er overstået, men nok mest fordi jeg havde nogle æggehvider der var ved at trænge til at blive brugt ;o)


Desuden kan jeg godt se, at mine inspirationskilder nok kommer til at ændre sig lidt efter at jeg har fået BBC Lifestyle, for opskriften på disse macarons så jeg nemlig her forleden dag, og måtte straks ind og finde opskriften på nettet. Som sagt, så gjort. Dog skulle der i følge opskriften chokolade ganache i som fyld, men jeg havde en dåse kondenseret mælk stående i skabet, og tænkte at jeg hellere måtte prøve den sagnomspundne hjemmelavede Dulce de Leche :o)

Opskriften er måske en smule besværlig, men resultatet er YUMMY!

Chokolade Maracons - fra Raymond Blanc
ca. 30 stk

Til pâté à macaron:
60g mørk chokolade, gerne 100%
185g sigtet flormelis
185g mandelmel (jeg brugte smuttede blendede mandler)
2 pasteuriserede æggehvider

Til den italienske marengs:
2 pasteuriserede æggehvider
1 dråbe citronsaft - men ikke mere, ellers bliver æggehviderne for stive
185 sukker
3 spsk vand

1. Forvarm ovnen til 170 grader, og sæt 2 bageplader ind i ovnen på de miderste hylder.
2. Pâté à macaron: smelt chokoladen over vandbad, og lad den køle let af.
3. Bland flormelis, mandelmel og æggehvider sammen i en stor skål til det er en ensformig masse.
4. Vend den smeltede chokolade i, og stil til side.
5. Italiensk marengs: Pisk æggehviderne og citronsaft med en køkkenmaskine på medium hastighed.
6. Put i mellemtiden sukker og vand i en lille gryde og kog ved høj varme indtil temperaturen er 117 grader.
7. Sænk hastigheden på køkkenmaskinen til den laveste hastighed og tilsæt siruppen til de hårdt piskede æggehvider. Pas meget på med ikke at få sirup på dig, da den er meget varm!
8. Æg hastigheden til høj og pisk videre i mindst 2-3 minutter.
9. Vend forsigtigt den italienske marengs sammen med pâté à macaron. Vær forsigtig med ikke at blande det for meget, da macarons ellers kan knække under bagning.
10. Put massen i en sprøjteposte med en 8mm glat tylle.
11. Sprøjt massen ud på to stykker bagepapir med en diameter på 3cm med mindst 2cm mellemrum.
12. Lad dem stå i ca. 30 minutter på køkkenbordet.
13. Tag de varme bageplader ud af ovnen og træk forsigtigt bagepapirerne over på pladerne. (De forvarmede plader kick-starter bagningen og giver fine "fødder").
14. Bag macarons'ne i ovnen i 8 minutter og stil dem derefter på en rist indtil de er kølet ned.
15. Læg macaons'ne sammen med lidt Dulce de Leche - se opskrift nedenfor - som lettest gøres ved at fylde karamellen i en sprøjtepose med et lille hul, og køre det rundt i en spiral på den ene del af den flade side af en macaron.

Dulce de Leche
1 dåse kondenseret mælk

Pil etiketten af dåsen, læg en karklud i bunden af en gryde. Læg dåsen deri, overhæld med vand og bring det i kog. Lad den koge i ca. 4 timer - den må IKKE koge tør, så fyldt jævnligt lidt kogende vand i. Når den har kogt færdig tages den op og køler lidt af inden den åbnes. Put karamellen i en passende beholder og stil på køl.


For god ordens skyld, må jeg hellere sige, at de blev altså ikke allesammen lige flotte. Der stod nemlig ikke i opskriften at de skulle hvile på bordet, men det skulle de helt sikkert, for de krakelerede allesammen på den plade som ikke hvilede. På den plade som hvilede var mange af den rigtig flotte men nogle enkle var krakelerede, så måske havde jeg vendt det lidt for godt sammen, selvom jeg forsøgte at lade være :o)

8 kommentarer:

 1. Hvor er det bare fedt du kaster dig ud i en masse nye ting og gud hvor ville jeg også gerne have BBC Lifestyle channel! Men måske ville al min tid så bare blive brugt der... hmmm nok alligevel godt jeg ikke har det :P

  De ser super lækre ud dine macarons - endnu en ting jeg ikke har eksperimenteret med...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi, jeg synes nu ellers ikke jeg er så eksperimenterende igen :o) Uh, BBC Lifestyle er en stooooor tidsrøver, og jeg tror husbonden er ved at få nok af "Jeg så i Antiques Roadshow i dag..." ;o)

   De var super lækre disse macarons, selvom de var en smule omstændige

   Slet
 2. Dejligt at se at mit flormelis gik til noget så fornuftigt:) De ser såå lækre ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi, jeg takker MANGE gange for flormelis'en :o) De var også enormt lækre, og uden din hjælp var det hele bare gået i kage! Det sker MEGET sjældent at jeg giver mig i kast med store bage-sessioner uden at sikre at jeg har alle ingredienserne, men det sker alligevel en gang imellem :o)

   Slet
 3. Macarons... de smager bare godt med alt indeni. Din opskrift ser spændende ud, måske lidt omstændig. Men så er resultatet sikker også derefter.
  Jeg lader altid mine macarons hvile i ca. 60 min inden bagning. En gang glemte jeg dem og så hvilede de i 3,5 time. Det blev de ikke dårligere af...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne jeg egentlig godt forestille mig, altså at de sagtens kan stå ret længe. Det undrede mig også meget at der ikke stod noget i opskriften, men så var det heldigt nok at jeg havde mere end én plade, sådan at jeg kunne lade nogle af dem stå :o)

   Slet
 4. Okay vil gerne sige jeg er en smule misundelig på at du har BBC lifestyle. :-)
  De macarons ser bare gode ud.. Jeg har endnu ikke givet mig i kast med at lave nogle... Det kan være det ender med at vi skal lave nogle sammen engang :-).

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi - den er meget farlig den kanal :o) Selvom de fleste samtaler om den herhjemme starter med "Jeg så i Antiques Roadshow..." - så ved man, at man har for god tid ;o)

   Jeg synes bestemt vi skal prøve at lave nogle på et tidpunkt, så kan vi eksperimentere lidt :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...