torsdag den 12. april 2012

Flødeboller med jordbærsirup

Som nævnt tidligere lavede jeg også hjemmelavede flødeboller til påske-frokosten i lørdags. Jeg lavede dem efter opskrift hos Odense Marcipan - hvilket faktisk ikke var et bevidst valg, selvom både bunde og overtrækschokolade (på halvdelen i hvert fald) stammer derfra :o) Jeg havde en smule svært ved at få tempereret chokoladen ordentligt (tak for advarslen, Line ;o), og derfor var chokoladen ret tyk og ville ikke så gerne størkne... men jeg var nu alligevel godt tilfreds med resultatet, og overvejer snart at prøve igen!

Hjemmelavede flødeboller med jordbærsirup (efter opskrift fra Odense Marcipan)
15 stk.

250 g Marcipan*
150g sukker
½ dl vand
75g past. æggehvider

½ dl jordbærsirup eller efter smag
evt. lidt lyserød pastafarve
250 g ODENSE Mørk Overtræk**


*jeg brugte bagemarcipan, som var det eneste jeg lige kunne finde, men er sikker på at det er en milliard gange bedre med ren rå...
** jeg brugte nok næsten det dobbelte, men chokoladen blev nok også lidt for tyk!


Marcipanbunde En halv rulle marcipan skæres i 15 skiver, lægges på bagepapir og bages ved 180 °C i 5 – 8 min.

Guf 150 g sukker og ½ dl vand koges op og koger i 2 min. 75g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt. Guffet piskes stift med en hånd-mikser (eller en røremaskine) ved middel hastighed i ca. 15 min. Når guffet er færdig tilsætte sirup og piskes godt igennem igen. Tilsæt evt. en smule lyserød pastafarve for at få en fin lyserød farve.

Guffet sprøjtes på marcipanbundene med en plastikpose, og flødebollerne bages i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast over-flade.

Efter afkøling pensles flødebollerne med smeltet ODENSE Mørk Overtræk.

Tips: Sukkerlagen er klar, når den er gylden i kanten. Hældes i kogende (121ºC), direkte fra blusset.

Holdbarhed er 3 dage ved 10-12 °c


Jeg lavede dobbelt mængde skum, og bagte resterne som kyskager ved 150 grader i ca. 20-30 (?) minutter, men dem glemte jeg at tage billeder af ;o)

Selvom jeg smeltede chokoladen som der stod på pakken, så var den som sagt ikke helt samarbejdsvillig, så jeg må prøve en anden metode næste gang!

Da chokoladen var ved at størkne, sad jeg og legede lidt med kameraet, så her er lige et billede af flødebollerne da de stadig var våde, men lyset var lidt bedre :o)

12 kommentarer:

 1. Uhm, de lyder vildt lækre!
  Jeg hader at temperere chokolade- det skal bare gøre som jeg vil!

  SvarSlet
  Svar
  1. De var også meget lækre :o) ja, det burde det, men det er ikke lige sådan! :o)

   Slet
 2. Åh det ser simpelthen for lækkert ud det der! Det må jeg bare prøve at lave!! :) Hvor køber du jordbær sirup henne? Eller laver du det selv? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. De var også enormt lækre. Det er faktisk lidt for dårlig, at jeg ikke lavede link i indlægget, så det ændrer jeg lige, men jordbærsiruppen er fra Kroghs Specialiteter, som jeg købte på Foodexpo

   Slet
 3. For hulan det både lyder og ser alt for godt ud Camilla! Ihh sådan et par stykker kunne jeg godt have guffet herovre på den "forkerte" side af fjorden ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - de var også enormt lækre :o) Det pinte mig faktisk en lille smule at efterlade 2 hos min søter, men jeg kunne ikke rigtigt tage dem med videre, så de 2 sukker jeg stadig lidt over :o)

   Slet
 4. Mmmh, det ser lækkert ud - tak fordi du vil dele:)

  SvarSlet
 5. Øv altså... nu er der tunge-slæbespor på min skærm og mundvand i tastaturet :-D

  De ser bare så lækre ud

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha - hvor er du sjov :o) Tak, de var også gode!

   Slet
 6. Det lyder så lækkert med jordbærskum :-) Nam nam

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også bare VILDT lækkert med jordbærskum :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...