søndag den 15. april 2012

Nye kartofler med ramsløg og laks

I går havde vi svigerforældrene på besøg, for at svigermor og jeg kunne ordne haven og plante en masse nye blomster og krydderurter. Det blev meget vellykket, men kostede mig også en mindre formue på planteskolen!

Nå, men efter at have været i haven og haft gæster skulle aftensmaden være lidt nem, og heldigvis havde Skagenfood sørget godt for os, for der var nemlig en simpel, men meget lækker og forårsagtig opskrift med på kartofler med ramsløg. Et eller andet sted var det endda nok måske så simpelt, at det dårligt nok behøver en opskrift, men det smagte dejligt og virkelig af sol og sommer. Som tilbehør fik vi et stykke ovnbagt laks, som var ligesom smør at spise, så det var super lækker mad :o)

Smørristede nye kartofler med ramsløg (2-4 pers.) Skagenfood
800 g nye kartofler
50 g ramsløg
3 spsk. rigtig smør
Salt

Skrub kartoflerne godt, kom dem i en gryde og dæk dem lige akkurat med vand. Kom 1 spsk. salt ved, kog op og lad dem koge under låg i 7 min. Sluk for varmen og lad dem trække yderligere 7-10 min. til de er møre. Smelt smørret i en dyb pande og lad det bruse af. Kom kartoflerne ved, krydr med salt og peber og rist til de er let gyldne. Snit ramsløgene i tynde strimler og vend dem i lige inden servering. 

6 kommentarer:

 1. Uhmmm det lyder bare SÅ fantastisk lækkert Camilla! :D
  Jeg er SÅ misundelig på at du har plads til at plante, JEG VIL OGSÅ! :P Rigtig god søndag søde...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også rigtig lækkert :o) Jo, en smule plads har jeg da til at plante, men jeg glæder mig alligevel til at få en "ordentlig" have :o)

   Slet
 2. Hvor pudsigt - bortset fra ramsløgene fik jeg det samme at spise i går ;-) Men tror da, at jeg skal prøve at lave kartoflerne med ramsløg næste gang :-)

  Glæder mig til at se haven næste gang jeg kommer forbi Aalborg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi - det var da lidt pudsigt :o) Hihi, haven er nu stadig mest bestående af fliser og ukrudt, men lidt har det da hjulpet :o)

   Slet
 3. Umm nye kartofler og ramsløg er bare godt! Og det er med at få brugt en masse ramsløg mens der er sæson for dem :) Og laks er jo altid et hit :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig, det er SUPER lækkert :o) Især er god laks et hit, og denne var en helt fantastisk en af slagsen :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...