mandag den 9. april 2012

Key Lime Pie

Siden jeg var til kagebord hos Bitten, har jeg haft lyst til at lave den Key Lime Pie fra Hummingbird Bakery, som hun lavede. Da vi skulle til sammeskuds-påskefrokost hos min søster i lørdags, tænkte jeg at det var den helt rigtig kage at lave i dagens anledning, og ÅH, hvor er den bare LÆKKER!!

Limetærte (Key Lime Pie) Hummingbird Bakery
10-12 stykker

8 æggeblommer
2 dåser kondenseret mælk
friskpresset saft og revet skal af 6 limefrugter (opskriften sagde 5, jeg brugte 6 og det kunne den sagtens klare)
4½ dl piskefløde

dej
500g digestive-kiks
200g (usaltet) smør, smeltet

en tærteform 20-25cm, smurt

Forvarm ovnen til 170 grader.

Bræk kiksene i grove stykker, og kom dem i en foodprocessor. Kør, til de er fintmalede. Hæld langsomt det smeltede smør i foodprocessoren med motoren kørende. Pres dejen ned i bunden og pænt op ad siderne af den klargjorte form. Tryk den sammen og flad med håndroden eller en spiseske.

Bag bunden gylden i den forvarmede ovn ca. 20 minutter eller til den er pænt fast og gylden. Sæt til side, til den er helt afkølet.

Skru ovnen ned til 150 grader.

Kom æggeblommer, kondenseret mælk samt limesaft- og skal i en skål, og pisk det forsigtigt med et piskeris, til alle ingredienser er godt arbejdet sammen. Blandingen tykner naturligt.

Hæld cremen i den kolde tærtebund, og bag den i den forvarmede ovn 20-30 minutter. Fyldet skal være fast at røre ved, men stadig en anelse blæd i midten (ikke skælvende1). Lad tærten køle helt af, dæk til, og sæt på køl mindst 1 time eller gerne natten over.

Pisk, når du er klar til at servere tærten, fløden i en stor skål med en elpisker, til den danner bløde toppe. Fordel den over tærten, og pynt med lidt limeskal, eller hvad du nu har lyst til.


Det er som sagt en rigtig LÆKKER tærte, og jeg var helt vild med balancen mellem det søde og det syrligt, det fede og det let salte - MUMS! Dog var mængderne nok en smule forkerte til den form jeg brugte, ofr der var helt klart for meget bund, jeg sorterede nok 1/5 fra inden jeg bagte den, og der var alt for meget fløde... men den var altså bare fremragende alligevel :o)

Udover denne fabelagtige tærte medbragte jeg også hjemmelavede flødeboller med jordbærsirup... de var også så gode, at de fortjener næsten et indlæg for sig selv, men det kommer nok først i morgen :o) Kan I allesammen nyde den sidste påskeferiedag :o)

8 kommentarer:

 1. Muuuuums! Det der ser simpelthen for lækkert ud!

  http://liseogtine.wordpress.com/

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også VIRKELIG lækkert! :o)

   Slet
  2. Så er den afprøvet - tak for den lækre opskrift :) den var et hit!

   Slet
  3. Super - jeg kan godt forstå den var et hit, for den er MEGA lækker :o)

   Slet
 2. Der er ikke noget, der hedder for meget fløde!
  Hvor er det bare en fin påskeversion, du har fået lavet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, den smagte i hvert fald dejligt - hihi, jeg er faktisk ikke den store flødespiser ;o)

   Slet
 3. Ovntemperaturen som du angiver, er det varmluft. Tak for en rigtig inspirerende blog.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de søde ord om min blog :o) Det er ikke varmluft

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...