mandag den 23. april 2012

Banana bread

Nu er der jo så meget om "stop spild af mad"-fænomenet. Jeg vil sige, at vi har altid prøvet at undgå at smide noget ud, men en gang i mellem sker det alligevel. Nå, men for at undgå at mere skulle gå til spilde så havde jeg lige nogle bananer som absolut skulle bruges i går, og det blev til et såkaldt "banana bread" - hvis du spørger mig, er det nok hvad vi ville kalde en banankage her i DK, men det blev nu ikke desto mindre rigtig lækkert :o)

Opskriften fandt jeg på en amerikansk blog, og det er "selvfølgelig" med deres tåbelige cup-mål - jeg er IKKE fan, men nu har jeg nok også et mere eller mindre unaturlig tæt forhold til min køkkenvægt ;o) Jeg har heldigvis et målebæger med cups, men ih, hvor jeg bare ikke er tilhænger af cups, det er alt for upræcist til mig :o)


Banana Bread - Baking Glory

1 cup sukker, halvt almindelig, halvt brun farin
⅓ cup blødt smør
3 modne bananer
2 æg
1 tsk bagepulver
1 tsk natron

2 cups mel
1 tsk Vanilje-ekstrakt
1 tsk kanel

¼ cup yoghurt natural (opskriften siger cremefraiche, men jeg havde yoghurt i køleskabet)

et nip salt

Forvarm ovnen til 175°.
Mos bananerne og tilsæt derefter alle ingredienserne pånær melet, og rør det godt sammen i et par minutter.
Tilsæt dernæst melet og bliv ved med at røre det indtil melet er godt blandet i.
Hæld dejen i en smurt franskbrødsform.
Bag brødet i 45-60 minutter, test med en tandstikker, for at være sikker på, at det er gennembagt.
Lad det køle af i formen i nogle minutter, og lad det derefter køle helt af på en rist.




6 kommentarer:

  1. Tak fordi du sætter fokus på madspild :) Din blog vil jeg følge.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er jo også vigtigt at sætte fokus på :o)

      Slet
  2. PS: Og sikke noget herligt bagværk!

    SvarSlet
  3. Google kender svarene på alle cup-mål, også på hvor meget en pakke US-smør og en pakke tørgær vejer!!! Det er kun et problem med alle de ting, vi selv laver, og de køber færdige, og at de bruger ting, vi ikke ville røre ved!!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er jeg godt klar over, og det benyttede jeg mig også af i dette tilfælde, men jeg synes stadig en opskrift med gram er meget lettere :o) Lige i dette tilfælde var der ikke noget færdiglavet, så det var ikke noget problem, men det er rigtigt at at der i mange amerikanske opskrifter er nogle BIZARRE ingredienser!

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...